Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
2:16 pm

MISLAV KAROGLAN: Blatnjaka sam želio i ranije, a ovdje bi i Klopp imao tremu!

Piše D. F.

Od Koprivnice do Koprivnice. Mislav Karoglan posljednju utakmicu na klupi Hajduka vodio je 12. studenog prošle godine protiv Slaven Belupa, a sada se s Hajdukom na početku svog drugog mandata na Poljudu opet vraća u Koprivnicu. U 13. kolu HNL-a ‘bijeli’ u petak (18 sati) gostuju na Kušek Apašu. 

– Ne znam o kakvom oduševljenju pričate. Ne bi bilo fer da komentiram prema kolegi. Rekao sam u kakvoj smo situaciji, odradio sam motivirajući govor – rekao je Karoglan, a potom dodao:

– Vidjet ćemo u kakvom su stanju Uremović i Elez, Vušković će konkurirati. Livaja je normalno trenirao, a Lovre Kalinić konkurira za nastup.

Hoće li biti promjena u sastavu?

– Prvo mi je bitno kako će određeni igrači izdržati trening. Imamo pet-šest upitnih. Kada bih vam i pokušao reći sastav lagao bih vam. U ovom trenutku ne znam prvih 11.

Kako ste složili stožer?

– Dragan Blatnjak je moj prvi asistent i moja prva opcija i želja još od ranije, u mom prvom mandatu, ali smo tada bili popunjeni. Neki drugi treneri, bivši igrači Hajduka su također bili opcija. S Draganom se poznajem još iz Zadra, igrali smo zajedno.

Kako dignuti igrače nakon Osijeka?

– Situacija nije tragična. Bavili smo se kako postići gol. Mislim da vani trebaš postići dva gola. To je cilj za svaku utakmicu vani. Belupo je ekipa koja igra izvanredno pod novim trenerom. Jako su agresivni, možda tranzicijski najbolja ekipa u ligi. Imaju najbolju duel igru po statistici. Ako na gostovanju nisi dobar u duelima nemaš preduvjete za dobiti utakmicu.

Kakvog Hajduka možemo očekivati u Koprivnici?

– Bitno je da Hajduk pobjeđuje, da budemo super stabilni i da rastemo. Imao sam jedan trening faze obrane i faze napada. 

Koprivnica je za Hajduk tradicionalno nezgodan teren. Tri boda bi bila važna za dalje, zar ne?

– Sve ste pitali, sve ste rekli. 

Koji je problem za duele, psihološki ili fizički?

– Ne mora biti ni jedno ni drugo. Belupo je izrazito fizikalan, imaju dvije ‘šestice’ koje su najpotentnije u ligi. Bitna je selekcija dodavanja, da ne pucamo sebi u noge. Ako nas markiraju u sredini da se ne igra određena vrsta pasa. Utakmica Belupa s Osijekom je nešto najbolje ove sezone u HNL-u. 

Imate li tremu?

– Ja sam običan čovjek, a ovo je preveliki klub. Ovdje bi i Klopp imao tremu. Ona te tjera da radiš. Kada to nestane, onda to nije dobro. Po prirodi sam dosta miran tip.

Ima dosta novih igrača u odnosu na vaš prvi mandat?

– Istina. Moram ih upoznati, treba za to vremena. Na nekim pozicijama je dosta izjednačena kvaliteta i bit će rotacija. 

Je li ova momčad dovoljno kvalitetna da ode do kraja?

– Vjerujem da je ova momčad superkvalitetna. Manji klubovi ulaze u ligu s deficitom igrača i postaju bolji kad se kompletiraju. 

Jeste li razgovarali s Nikolom Kalinićem?

– U ova dva dana nisam se stigao ni raspakirati, ali naš razgovor će se dogoditi. 

Torcidi je u subotu 73. rođendan, možete li im omogućiti da bude sretan?

– Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da neće razočarati – zaključio je Karoglan. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)