Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
2:51 pm

DAN OSLOBOĐENJA Muzej grada Splita objavio fotografiju iz svog fundusa

Piše N.M.

Fotografijom iz svog fundusa Dan oslobođenja Splita obilježio je i Muzej grada Splita, prisjetivši se i riječi Vladimira Nazora.

‘Prije 79 godina upravo na današnji dan 26. listopada 1944. partizani su oslobodili Split od fašističkih okupatora. Nitko bolje ni točnije nije mogao opisati splitski dišpet i otpor neprijatelju nego upravo Vladimir Nazor čije riječi danas citiramo: ‘Drukčije ne može biti, jer nema mjesta u čitavoj našoj Hrvatskoj, niti grada niti sela, koje se – tako goloruko – oduprlo nasilju okupatora i domaćih izdajica slogom i žestinom, kao što je to uradio grad Split’.“

Možemo samo nadodati da su na isti način splitski mladići branili Hrvatsku u Domovinskom ratu. 

Fotografija iz fundusa Muzeja prikazuje partizane koji oko 1944. godine prolaze splitskim ulicama’, poručuju iz Muzeja grada Splita.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)