Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:00 pm

NOGOMETNI KLUB VOLI LILLE ‘Ona je za nas svetinja’

Piše M.K.

FC Croatia Fermoy je hrvatski nogometni klub u Irskoj koji gaji velike simpatije prema pjevačici Lidiji Bačić Lile

– Ona je za nas svetinja i koristimo njezino ime kao motivaciju prije svake utakmice. Nadamo se da ćemo je jednog dana upoznati. Ma neka dođe k nama da snimimo himnu s njom jer mislim da je se nitko toliko ne sjeti koliko mi kroz godinu – rekao je za 24sata Alen Miholić Mićo, predsjednik, tajnik i osnivač kluba. 

Dečki iz ovog kluba sada već imaju tradiciju prije utakmica i kada se okupe u svlačionici obavezan je ritual da jedan vikne Lidija, a svi ostali suigrači odgovore Bačić. 

–  Kad smo osnovali ekipu i došli igrati na prvi turnir 2021. godine, naš tadašnji kapetan Stipo Klarić trebao je održati motivacijski govor prije početka utakmice i nije znao što reći. Okupio je dečke i rekao: ‘Dečki, ovaj pehar izgleda mi dobro kao Lidija Bačić, ajmo ga osvojiti’ – ispričao je Alen Miholić Mićo kako je uopće došlo do toga da im Lidija Bačić bude motivacija prije utakmica.  Pjevačica je upoznata s ovim ritualom naših nogometaša u Irskoj i kaže kako joj je drago što pobjeđuju uz njezino ime.

– Tagirali su me prije godine, dvije i bilo mi je to jako simpatično. Drago mi je da pobjeđuju uz moje ime, a kako i ne bi kad je to super povik. Samo neka nastave tako. Napravit ćemo i neki koncert u Irskoj – rekla je Lidija za 24 ata.

FC Croatia Fermoy osnovan je 2021. godine i u početku su se natjecali na malonogometnim turnirima, a nakon dvije godine su osvojili i titulu prvaka malonogometne lige u Corku Footy i Leisure League i to im je bio poticaj da krenu na velike turnire. Miholić kaže kako u klubu nisu samo Hrvati pa tako uz 16 Hrvata, za njih igraju i tri Brazilca, a imaju i igrače iz Litve, Hondurasa, Kine, Francuske i Kirgistana. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)