Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:39 am

Odbor za kulturu i obrazovanje EP-a usvojio izvješće zastupnice Zovko o odnosima EU-a i UK-a

Piše A. A.

Odbor za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta usvojio je Izvješće o provedbi Sporazuma o trgovini i suradnji između Europske unije i Ujedinjene Kraljevine. Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Željana Zovko izrazila je zadovoljstvo usvajanjem izvješća na kojem je pregovarala u ime Kluba zastupnika EPP-a.

‘Europska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek su bili partneri u obrazovanju, znanosti, kulturi i sportu. Velik je propust što trenutno stanje onemogućava daljnji protok znanja, vještina i iskustava u oba smjera. S interesom pratim vijest o povratku UK-a programu Obzor Europa, ali za suradnju budućih generacija ključan je povratak u program Erasmus+’, naglasila je Zovko.

Pozvala je zatim Ujedinjeno Kraljevstvo da obnovi suradnju s EU-om i oko vodećih programa za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

Usvojeno izvješće, naime, predlaže niz preporuka za ponovno pokretanje suradnje između Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva u području obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta nakon BREXIT-a. Zovko se tijekom pregovora osobito zalagala za bolje uvjete građana EU-a prilikom razmjene u UK-u te diversifikaciju i jednak pristup svim građanima UK-a europskim programima razmjene, što dosad nije bio slučaj, te bolje radne uvjete i snažniju bilateralnu suradnju u ovim područjima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)