Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:01 am

GK BRODOSPLIT U LISINSKOM Hommage Miljenku Smoji ‘Neću politiku u svoju butigu’

Piše P. I.

U sklopu manifestacije ‘Smojinih 100’ Gradski zbor Brodosplit održat će koncert Hommage Miljenku Smoji ‘Neću politiku u svoju butigu’ u Zagrebu. Nastupaju u dvorani Vatroslava Lisinskog 23. rujna u 20 sati. 

‘Gradski zbor Brodosplit najprepoznatljiviji je glazbeni ambasador Splita.

U pola stoljeća, koliko očaravaju svojim interpretacijama, osvajali su trofeje na svim svjetskim zborskim pozornicama i natjecanjima na kojima su se pojavili. Pod vodstvom njihova umjetničkog kreatora i mađioničara, maestra Vlade Sunka, postali su najtrofejniji hrvatski amaterski zbor, dvostruki apsolutni svjetski zborski prvaci. Oni su potvrda da Split nije samo najsportskiji nego i najmuzikalniji grad na svitu. 

Pod okriljem manifestacije Grada Splita ‘Smojinih 100’, najtrofejniji je hrvatski muški amaterski zbor Gradski zbor Brodosplit pod ravnanjem maestra Vlade Sunka priredio koncert – Hommage Miljenku Smoji ‘Neću politiku u svoju buitigu’.

Koncert sjećanja u čast najznačajnijeg splitskog i dalmatinskog kroničara 20. stoljeća, barda novinarstva, književnika i televizijskog scenarista Miljenka Smoje prožet je Smojinim izjavama, isječcima, ali i izborom skladbi iz bogate splitske zborske pjesmarice od Jakova Gotovca, Ive Tijardovića i Ljube Stipišića do Zdenka Runjića i Pere Gotovca, u aranžmanima i pod dirigentskom palicom maestra Vlade Sunka.

Za ovu su prigodu Brodosplitovci pripremili i dvije skladbe koje dosad nisu bile na njihovu repertoaru – ‘Ča je život vengo fantažija’ i ‘Naše malo misto’, koje vezujemo uz Smojina legendarna televizijska uprizorenja’ stoji u najavi koncerta.

Program vodi autorica njihove jubilarne monografije ‘Gremo, mi puntari!’ i članica GZ Brodosplit Herci Ganza‘.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)