Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
4:06 pm

Gradski zbor Brodosplit prima nove članove

Piše N.M.

Olimpijski pobjednici.

Svjetski prvaci.

Ovjenčani lovorikama u Budimpešti 1991., Linzu 2000., Pragu 2002., Xiamenu 2006., Grazu 2008., Calelli 2012., Zwickau 2014., Bad Ischlu 2018.,… I to u elitnoj kategoriji muških zborova!

Svojim radom i predanošću Gradski zbor Brodosplit, koji je prošle godine obilježio pola stoljeća uspješnog djelovanja, ovaj će blistavi niz sigurno nastaviti i dalje. Pjevanje u ovom zboru nije samo učenje pjesama i nastupanje na renomiranim svjetskim festivalima i natjecanjima, nego i upoznavanje novih ljudi, ulazak u veselu, šaroliku i duhovitu ekipu svih generacija stvorenu za druženja i putovanja s kojima je gušt otkrivati i osvajati svijet. Imate šanse biti u autobusu koji je već spreman krenuti na nova dogovorena putovanja…

Uz sve to, njihovo zajedničko polazište jedinstveno je i neponovljivo iskustvo – biti dijelom svijeta glazbe – klasične, tradicionalne, rocka, negro-spirituala pa sve do modernih izričaja najpoznatijih domaćih i svjetskih autora. Cherubinijev ‘Reqiuem’, Papandopulova ‘Muka Gospodina našega Isukrsta’, Stipišićevo ‘Uskrsnuće’, te djela skladatelja i vrhunskog maestra Vlade Sunka ‘Zlato Gospine milosti’ i ‘Missa za zbor i orkestar’ samo su neka od djela koje zbor izvodi i s kojima je oduševio publiku diljem svijeta.

‘Dolaskom na audiciju, imate privilegiju kao dio zbora sudjelovati u vrhunskim izvedbama ovih djela i svega ostalog što čini bogati repertoar Gradskog zbora Brodosplit te doživjeti neopisiv osjećaj dugog pljeska i ovacija nakon koncerta.

Ako želite ljubav prema glazbi učiniti jednim od najljepših poglavlja vašeg života, dati svojoj svakodnevici novu dimenziju, pozivamo vas na audiciju za sve dionice koje će se održati u ponedjeljak, utorak i četvrtak, 11., 12. i 14. rujna u 20.30 sati u prostorima Gradskog zbora Brodosplit, Hrvojeva 1 /III  (jugoistočna kula Dioklecijanove palače). Izaberite koji vam dan odgovara. Kontakt mobitel: 0992080050.

Ne morate znati čitati note – ono što vam je potrebno je samo elementarni sluh i dobra volja’, poručuju iz Zbora Brodosplit. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)