Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
11:50 pm

ZADAR Dodijeljen i drugi kadrovski stan, liječnici će najam plaćati 50 eura

Dodjela kadrovskih stanova u vlasništvu Grada Zadra ostavila je nedoumice oko načina na koji su ih dobili odnosno prava koja mogu potraživati kasnije, piše 057 Info. Naime, nekada su se takvi stanovi davali u dugoročan najam a stanari bi ih na kraju mogli otkupiti, naravno po povlaštenoj cijeni. Šest stanova koje je Grad kupio u zgradama POS na Crvenim kućama trajno ostaju u gradskom vlasništvu.

Prvi korak prema dodjeli stana je da ustanova kojoj stan treba dodijeliti, a za sada se radi o Općoj bolnici Zadar, predloži korisnika stana prema kriterijima koje je sama donijela. U slučaju bolnice, radi se o specijalistima kadrovskih zanimanja. Tako je prvi stan dodijeljen kirurgu Daliboru Kolaku, koji je u bolnicu došao kao gotov specijalist iz BiH, a drugi supružnicima koji u Zadar dolaze uz osječke bolnice, neonatologu Darjanu Kardumu i imunologinji Željki Kardum.

– Kada ustanova odluči kome treba dodijeliti stan, odluku donosi osobno gradonačelnik, sukladno odluci Grada Zadra prema kojoj kadrovima od osobitog značaja može godišnje dodijeliti pet stanova, naravno ukoliko grad u traženome trenutku raspolaže slobodnim stanom – odgovorili su za 057 Info iz Ureda gradonačelnika. 

Ugovor o najmu stana sklapa se na 5 godina i ukoliko osoba i dalje ispunjava uvjete (da i dalje radi u toj ustanovi, nema prikladnu nekretninu za stanovanje na području grada Zadra i sl.) ugovor se produljuje na idućih 5 godina.

– S korisnikom se sklapa ugovor po kojem se plaća ekonomska najamnina sukladno zakonskim odredbama koje reguliraju izračun najamnine (Zakon o najmu stana i dr.), a u Odluci o najmu stanova u vlasništvu Grada Zadra nisu predviđene odredbe o otkupu dodijeljenih stanova – pojašnjavaju u Gradu Zadru. 

Ekonomska cijena najma stana od 80-ak metara četvornih s četiri osobe u najmu je oko 50 eura, što je izračun po etalonskoj cijeni građenja, prosječnoj plaći u RH, lokaciji stana i sl.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)