Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:27 pm

Najava finala Lige prvaka: Sudar divova u Parizu

Sutra će se u 21 sat na Stade de Franceu susresti Liverpool i Real Madrid u finalu Lige prvaka.

 Real je najuspješnija momčad u povijesti Lige prvaka s čak trinaest naslova. Liverpool ima šest naslova, ali i tri izgubljena finala, od koje je posljednje 2018. godine izgubio baš od Reala. Tada je tragičar bio vratar ‘redsa’ Loris Karius. Real također ima tri izgubljena finala, od kojih je ono posljednje 1981.godine izgubljeno baš protiv Liverpoola, i to baš u Parizu, ali na Parku prinčeva. Liverpool i Real su se ukupno susreli osam puta i Real ima četiri pobjede, a Liverpool tri, dok je jedan susret završen bez pobjednika. Osim spomenutih finala, još su se dva puta susreli u nokaut fazi i jednom u grupi. 2009. godine je u osmini finala Liverpool nakon pobjede na Santiago Bernabeu od 1:0 razbio ‘kraljevski klub’ i na Anfieldu 4:0 i prošao dalje. U sezoni 2014/2015 su se našli u istoj grupi i Real je slavio 1:0 na Anfieldu i 3:0 na svom terenu. Posljednji put su se ovi klubovi susreli prošle sezone u četvrtfinalu. Real je slavio na Santiago Bernabeu 3:1, dok je u uzvratu bilo 0:0. Trener Reala Carlo Ancelotti će imati posebnu motivaciju protiv Liverpoola, naime njemu su ‘redsi’ ukrali već dobiveno finale 2005.godine kada je Milan vodio na poluvremenu 3:0, no onda se dogodilo ‘čudo u Istanbulu’.

Liverpool je u sjajnoj formi, posljednji poraz su doživjeli 8.3. protiv Intera, ali su zahvaljujući tom porazu prošli dalje, tako da su posljednji ‘pravi’ poraz doživjeli još prošle godine, 28.12. u porazu 1:0 od Leicestera. ‘Redsi’ su u cijeloj natjecateljskoj sezoni do sada imali samo 3 poraza, osvojili su i FA kup i Liga kup, ligašku sezonu su završili s 28 pobjeda, osam neodlučenih rezultata i samo dva poraza i samo perfektna sezona ‘građana’ ih je odvojila od naslova Premierlige. U Ligi prvaka su nakon Intera imali sreće sa ždrijebom i relativno lagano su preko Benfice i Villarreala došli do finala.

Real je zahvaljujući raspadu Barcelone u prvom dijelu sezone već oko Nove godine stavio jednu ruku na titulu te je na kraju osvojio naslov s 26 pobjeda, osam remija i četiri poraza. U Kupu Kralja ih je izbacio Athletic Bilbao u četvrtfinalu, no zato su u Ligi prvaka nakon nevjerojatnih preokreta redom izbacivali favorite PSG, Chelsea i Manchester City.

Jurgen Klopp u ovom susretu ne može računati samo na Divocka Origija. Thiago Alcantara se oporavio od ozljede, iako vjerojatno neće moći odigrati svih 90 minuta. Virgil Van Dijk i Mohamed Salah su spremni za cijeli susret.

Ancelottiju se s druge strana vraća David Alaba i njemu su svi igrači na raspolaganju.

Vjerojatne postave:

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson –  Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz.

 Real Madrid : Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)