Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:32 pm

FERRARI IZGUBIO POBJEDU U MONACU Leclerc konačno stigao do finiša domaće trke, ali ne kako je zamislio

Velika nagrada Monaca startala je sa znatnim zakašnjenjem zbog obilnog pljuska koji je zalio stazu. Na samom startu činilo se kao da će Charles Leclerc konačno završiti trku na domaćem terenu, i to na prvom mjestu. Startao je s broja 1, imao sigurno vodstvo, no presudila je katastrofalna greška njegovog boksa. 

Staza se sušila, no Ferrari je predugo oklijevao sa zamjenom guma i Leclerca su najprije pozvali u boks, a odmah potom promijenili odluku. No, već je bilo kasno. Kada se Leclerc dokotrljao do boksa, morao je sačekati momčadskog kolegu Carlosa Sainza da dovrši svoju zamjenu guma. 

Nevjerojatna pogreška momčadi Ferrari tako je omogućila Red Bullu Sergia Pereza da se s trećeg mjesta probije na prvo. Sainz je zadržao drugo mjesto, Verstappen se popeo na treće, a Leclerc je s vodećeg mjesta pao na četvrto. 

Trka je prekinuta u 30. krugu nakon što je Mick Schumacher prepolovio svoj Haas zabivši se u ogradu kraj bazena. Potrajalo je dok se sve počistilo, a prva četvorka zadržala je u nastavku trke poredak. Kroz finiš su proletjeli s minimalnim razmakom. 

Leclerc je na koncu bio duboko razočaran, a Perez presretan. S trećom pobjedom u karijeri postao je najuspješniji vozač Formule 1 iz Meksika. Pobjedu je posvetio dosadašnjem rekorderu i svom velikom idolu Pedru Rodriguezu. Rasplakao se dok je slušao himnu. 

George Russell i sedmu je trku završio u topu pet i opet je bio uvjerljivo bolji od momčadskog kolege i sedmerostrukog svjetskog šampiona Lewisa Hamiltona koji se morao zadovoljiti osmim mjestom. Trku je proveo iza Fernanda Alonsa, koji je nakon ponovnog starta najprije napravio veliku kolonu iza sebe, a onda postavio najbrže vrijeme kruga. 

Alonsova uspavanka omogućila je, pak, Landu Norrisu da prije kraja trke svrati u boks po meke gume i postavi najbrže vrijeme te stigne do šestog mjesta i dodatnog boda. 

Sezona Formule 1 ulazi u drugu trećinu. Za dva tjedna vozi se Velika nagrada Azerbejdžana na ulicama Bakua. Verstappen je povećao prednost pred Leclercom za devet bodova, no nakon Monaca približio im se i Perez koji ima samo 15 bodova manje od aktualnog svjetskog prvaka i prvog vozača Red Bulla. Nije možda nemoguće da se, ovisno o raspletu nastavka prvenstva, i on umiješa u trku za naslov koju vode Leclerc i Verstappen.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)