Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
11:19 pm

POMALO NEOČEKIVANO Dvije boje počele dominirati u uređenju dnevnih boravaka

Piše A. A.

Uz popularnu sivu, u dnevnim boravcima počele su dominirati dvije možda neočekivane boje – plava i zelena. Nijanse plave i zelene pokazale su se popularnima s porastom od 36%, odnosno 32% u posljednjih godinu dana.

Budući da većina nas provodi više vremena kod kuće nego ikad prije, nije ni čudo što su nas privukle opuštajuće, sretne boje za uređenje domova i poboljšanje našeg psihičkog stanja. Stručnjak za psihologiju dizajna interijera Niki Schafer objasnio je zašto nas baš te boje privlače u stresnim vremenima.

– Zelena i plava vrlo su smirujuće boje jer nas doslovno smiruju i snižavaju krvni tlak. Ove boje najbolji su izbor za spavaće sobe ili kao boja dodatne opreme u kuhinjama – kazao je, prenosi Living

Za plavu se također kaže da je produktivna i dobar je dodatak kućnim uredima i teretanama. Savršena je, dakle, ako planirate stvoriti trajniji prostor za kućne treninge ili rad od kuće.

– Zeleni uzorci, posebno lišće, mogu imati još snažniji učinak na naše raspoloženje. Donose dvostruku dozu pozitivnosti uvodeći umirujuću temu prirode u naš um – zaključio je psiholog. 

A dnevni boravci s plavim akcentima pravi su hit. To može biti jedan zid, mogu biti detalji poput prekrivača ili ukrasnih jastuka, a za one hrabrije odličan izbor bit će kauč ili fotelja. Ako želite biti baš u trendu, birajte komade namještaja od plavog baršuna.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)