Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:04 am

Italija i Argentina večeras igraju na Wembleyu Finalissimu

Italija i Argentina će večeras u 20.45 na Wembleyu odigrati Finalissimu, utakmicu između pobjednika Europskog prvenstva i Copa Americe. 

Po uzoru na Interkontinentalni kup u kojem su se sastajali klupski prvaci Europe i Južne Amerike, nastao je Artemio Franchi kup u kojem su se sastajali reprezentativni prvaci dvaju nogometno najjačih kontinenata. Prvi put su se 1985. na Parku Prinčeva u Parizu susreli aktualni europski prvak Francuska i južnoamerički prvak Urugvaj. Francuzi su slavili 2:0. Drugi put su 1993. godine u Mar Del Plati odigrali aktualni prvaci Južne Amerike Argentina i prvaci Europe Danci. Nakon 90 minuta je bilo 1:1, no Argentinci su nakon penala slavili 5:4.

Artemio Franchi kup se više nije igrao jer je FIFA izmislila Kup Konfederacija na kojem su igrali svi prvaci kontinenata i aktualni svjetski prvak, no FIFA je 2019. godine ukinula Kup Konfederacija, te se reaktivirao Artemio Franchi kup, sada poznat kao Finalissima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)