Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

KAKVOĆA MORA U KAŠTELIMA Dodatnim, trećim ispitivanjem plaža Đardin izvrsna, no dvije druge su dobile ocjenu dobro

Piše N.M.

Prvo rujansko ispitivanje kakvoće mora na službenim kaštelanskim plažama je obavljeno početkom tjedna te su izneseni rezultati koje je objavio NZJZ SDŽ. Oni preliminarni u redovitom monitoringu su ukazali na onečišćenje plaže Đardin u Starome. Dodatnim ispitivanjem na navedenoj plaži rezultat uzorkovanja je promijenjen te je more dobilo ocjenu izvrsno, kao i ostala uzorkovanja na osam plaža. Dvije su ocijenjene ocjenom dobar.

Na plaži Đardin nakon uzetog uzorka 4. rujna stigli su nezadovoljavajući rezultati te je uzorkovanje ponovljeno i sutradan, kada je more dobilo ocjenu dobar, a potom 6. rujna i ocjenu izvrsno. Time je obustavljeno daljnje uzorkovanje do sljedećeg redovitog monitoringa koji se očekuje za dva tjedna, javlja Portal grada Kaštela.

Isto tako, posljednjim uzorkovanjem na istočnom dijelu kaštelanske obale redovnom ispitivanjem kakvoće mora nije ocijenjeno najboljom ocjenom za razliku od prethodnog ispitivanja. Time su plaže Gojača u Sućurcu i Kamp u Gomilici dobile zelenu oznaku, odnosno ocjenu dobar.

Među plažama koje su dobile plavu oznaku, što znači da je kakvoća ocijenjena s izvrsno su plaže Torac u Gomilici, Baletna u Kambelovcu, Puntica (Poštanski), Šoulavy i Miljenko i Dobrila u Lukšiću, Palace u Starom te Gabine u Štafiliću i Resnik.

Uzorkovanje je obavljeno za sunčana vremena kada je temperatura zraka iznosila od 27 do 24 stupnja, dok je temperatura mora bila oko 25 stupnjeva. Vjetar je bio umjereni sjeveroistočni te nije bilo kiše dan prije uzimanja uzoraka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)