Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:16 pm

FOTO Solinski gradonačelnik primio uspješne sportaše

Piše I. I.

Solinski gradonačelnik, Dalibor Ninčević, primio je danas uspješne solinske sportaše. Evo što je poručio tom prilikom:

‘Da je Solin grad mladosti i to još k tome uspješne, dokazuje današnji prijem za solinske sportaše i njihove trenere koji su u posljednja dva mjeseca postigli iznimno zapažene rezultate i osvojili medalje na Europskim i svjetskim natjecanjima.

Tako sam danas od srca čestitao sljedećim sportašima.

Luki Plantiću, boksaču BK Salona i osvajaču brončane medalje na netom završenom Europskom prvenstvu u Erevenu;

Josipu Sikavici, dvadesetjednogodišnjem članu SD Dalmacijacement koji se kao član hrvatske reprezentacije na Svjetskom kupu u Bakuu okrunio zlatnom medaljom u malokalibarskoj pušci te broncom u zračnoj pušci;

Stipi Biuku, nogometašu HNK-a Hajduk, koji je krajem veljače trebao primiti posebno priznanje Sportske zajednice, ali je tada zbog klupskih i reprezentativnih obveza bio spriječen primiti nagradu. Čestitao sam Stipi i Hajduku na osvajanju kupa. 

Također, prijemu su trebali nazočiti i Ana Viktorija Puljiz, članica JK Solin koja se nedavno na Europskom prvenstvu za seniore okitila brončanom medaljom i Antonio Plazibat, najbolji hrvatski i jedan od svjetskih kickboksača koji je prije mjesec dana nokautom u trećoj rundi protiv Marokanca Khbabeza potvrdio izvrsnu formu i potvrdio ulogu prvog izazivača za svjetsku titulu u teškoj kategoriji gdje ga čeka, ali i izbjegava borbu, do sada nepobijeđeni Nizozemac Rico Verhoven. Nažalost, Vikica i Antonio zbog odlaska na pripreme i trening nisu mogli nazočiti današnjem prijemu, ali očekujemo ih uskoro.

U drugom dijelu prijema, susreo sam se i s predstavnicima klubova koji su se zadnjih mjeseci istaknuli svojim rezultatima. Riječ je o Gradskom šahovskom klubu Solin-Cemex, koji je u svibnju osvojio Kup Hrvatske, NK Solin, osvajači Županijskog nogometnog kupa, te su nakon zahtjevne sezone u kojoj je ispadalo pet klubova uspili obranili status i od iduće sezone će se natjecati u novoformiranoj 1. HNL, SD Dalmacijacement, najtrofejnijem solinskom kolektivu te učenicima iz OŠ Kralja Zvonimira koji su osvojili 3. mjesto na državnom natjecanju u mini nogometu.

Na kraju današnjeg prijema i meni kao gradonačelniku je uručeno priznanje za sudjelovanje i postignutih 5 golova na Europskom nogometnom prvenstvu gradonačelnika koje je održano u Slovačkoj u humanitarne svrhe za mir u Ukrajini.

Posebno sam zahvalan što me dugogodišnji sportski novinar Miro Podrug iznenadio baš na današnjem prijemu kojim se slave sportaši i sportski duh našeg Solina pa se nadam da nešto talenta priđe i na gradonačelnika.

Nakon niza susreta s mladošću koja zna što je odricanje i predano slijedi režim treninga, ima jasno definirane ciljeve i uspješno ih svladava ne samo na državnim natjecanjima već na europskoj i svjetskoj pozornici, niti mogu niti bih htio istaknuti samo jedan rezultat, sportaša ili klub. Svatko od njih u sportu kojim se bavi postiže iznimne rezultate. Zajedničko im je svima prije svega ljubav prema sportu, talent, uporan i naporan rad i treniranje. Mogu samo zaključiti, bogat je grad koji ima ovakvu mladost.

Čestitam još jednom i sportašima i trenerima’, objavio je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)