Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:25 am

Barbir o kongresnom centru u Splitu: Da bi privukli drugačije goste moramo stvoriti drugačiju ponudu!

Piše P. I.

Prošlog su tjedna izglasani su zaključci tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Splita ‘Turizam u gradu Splitu’, a jedan od zaključaka koji je prošao ispod radara jest onaj koji zadužuje gradonačelnika Puljka da, kao predsjednik Turističkog vijeća, posveti dužnu pažnju razvoju kongresnog turizma, te da u sklopu jednog od gradskih projekata planira kongresni centar, poručuje nezavisni vijećnik Damir Barbir te dodaje kako se radi o njegovom prijedlogu. Pojasnio je i zašto je Gradskom vijeću i gradonačelniku predložio da više pažnje posvete razvoju kongresnog turizma. 

– Željeni smjer splitskog turizma već je godinama prihvaćen gotovo konsenzusom, ali realno stanje na terenu, odnosno smjer u kojem turizam ide, suprotan je našim željama. Da bi to promijenili, moramo napraviti velik broj koraka prema željenom cilju, a ovaj Zaključak je jedan od njih – kaže je Barbir i objašnjava zašto nije precizirao konkretan projekt u sklopu kojeg bi volio da Grad realizira kongresni centar.

– Nedavnim izglasavanjem dugoročnog investicijskog zajma Europske investicije banke na Gradskom vijeću, osigurali smo sredstva za provedbu gotovo svih vizija aktualne i budućih gradskih vlasti, tako da financije nisu više problem, ostaje nam realizacija. U sklopu kojeg projekta će konkretno biti realiziran kongresni centar, odluka je koju donose vladajući na prijedlog struke – kaže on.

Barbir ističe kako Split ima nekoliko kongresnih prostora, koji se nalaze u privatnom vlasništvu i ne zadovoljavaju ni približno sve potrebe i potencijale grada pod Marjanom. Izgradnjom multifunkcionalnog centra, koji bi radio tijekom cijele godine, smatra Barbir, otvorila bi se mogućnost realizacije inicijativa na korist lokalnog poduzetništva, sportske i znanstvene zajednice.

– Nije dovoljno govoriti kako želimo privući kvalitetnije goste ili kako nam aktualna struktura gostiju koje naš grad privlači nije po volji. Kako bi privukli drugačije ljude, moramo stvoriti drugačiju ponudu i kongresni centar bi svakako bio velik poticaj željenoj promjeni – poručio je Damir Barbir, dodavši kako se radi i o mjeri produljenja sezone.

– Splitski turizam je visoko sezonalan, odnosno gosti nam dolaze samo preko ljetnih mjeseci, a kongresi i konferencije se mogu održavati tijekom cijele godine. Kvalitetni sadržaji bi u novi kongresni centar privukli poslovne ljude, liječnike, znanstvenike, stručnjake iz IT sektora i ostale profesionalce koji bi znatno poboljšali krvnu sliku našeg turizma van sezone – zaključio je gradski vijećnik, dodavši kako se nada da od usvajanja Zaključka do realizacije kongresnog centra neće proći više od tri godine.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)