Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:11 am

SINJ Svečano otvoreno pomoćno igralište NK Junak

Piše N.M.

Na Gradskom stadionu Junak u Sinju svečano je otvoren pomoćni teren s umjetnom travom. Mjesto je to koje će u budućnosti biti centar razvoja sportskih talenata iz središta Dalmatinske zagore.

Svečanost je započela u 19 sati padobranskim skokovima Nikole Bašića, Andrije Kovačevića, Mirka Malbaše, Damira Sutona i Zlatka Ugrina koji su skočili na teren sa zastavama Hrvatske, Grada Sinja i NK Junak te nogometnom loptom. S terena je padobrance o smjeru vjetra obavještavao Zvonko Kovačević.

U nastavku je uslijedio nastup Sinjskih mažoretkinja bez kojih ne prolazi niti jedno slavlje u Sinju.

Zatim su gradonačelnik Miro Bulj i predsjednik NK Junak, Frano Boko prerezali vrpcu, nakon čega je grad službeno dobio novouređeni sportski teren. Frano Boko tim je povodom rekao kako mu je velika čast da su NK Junak i Grad Sinj zajedno otvorili travnjak koji će djeci omogućiti vrhunske uvjete:

‘Ovo nije samo za NK Junak, ovo je gradski stadion koji služi za našu djecu i svi će dobiti bolje uvjete. Cilj nam je da napravimo temelje kluba, da ovaj klub postane pravi klub u kojem će se razvijati talenti, a ne da samo gledamo rezultate prve momčadi. Ja želim da NK Junak izbacuje talente koji će uspijevati i u nogometu i u životu’.

Spomenuo je Boko i projekt rasvjete za glavni Gradski stadion te nogometno igralište u Glavicama:

‘Te projekte ćemo prijaviti za europske fondove, a od Ministarstva turizma i sporta očekujemo da će, u odnosu na prijašnje projekte, buduće projekte sufinancirati u većem iznosu’.

Župnik Župe Gospe Sinjske, fra Perica Maslać blagoslovio je novootvoreno igralište te je uslijedio defile djece iz svih sinjskih klubova, zajedno s njihovim trenerima: NK Junak, ŽRK Sinj, NK Brnaze, ŽOK Sinj, RK Sinj, GK Sinj, KK Alkar, NK Glavice te RK Cetina.

Gradonačelnik Bulj rekao je da su djeca najbitnija:

‘Najbitnije je ulagati u naše najmlađe, u našu djecu. To smo učinili i ovim projektom. Razvijamo sportsku infrastrukturu, trenutno ulažemo u pomoćno igralište u Glavicama, nedavno smo uložili u košarkaško igralište Mladen Pavić Kembo. Naš interes je ulagati u sport i naše najmlađe, vidjeli ste koje je to veselje’.

Svečanosti otvorenja igrališta prisustvovao je te održao pozdravni govor i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport Ministarstva turizma i sporta:

‘Zadovoljstvo mi je što sam danas tu i što mogu prisustvovati otvorenju pomoćnog igrališta NK Junak. To je klub koji je kroz svoju dugu povijest obilježio ne samo dalmatinski, nego cjelokupni hrvatski nogomet. Nadam se da će NK Junak i drugi sportski klubovi u suradnji s gradskim poglavarstvom iznjedriti nove projekte u kojima ćemo mi moći sudjelovati i koje ćemo moći sufinancirati te tako stvoriti preduvjete za bolji i zdraviji život djeci i mladima’.

U završnom dijelu svečanosti utakmicu su odigrali veterani NK Junak s veteranima NK Brnaze i NK Tekstilac. Pobjedu su odnijeli Junakovci rezultatom 5:2.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)