Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
1:31 pm

IZVLAČENJE AMERIČKOG SPELEOLOGA Do izlaza ga dijeli 300 metara

Piše P. I.

HGSS je na svojim stranicama objavio kako je došlo do velikog napretka u izvlačenju američkog speleologa Marka Dickeya. Trenutno se nalazi na dubini 300 metara i njegovo stanje je stabilno.

‘Mark se trenutno nalazi u bivku na dubini  -300 m a njegovo zdravstveno stanje, uz kontinuiranu brigu liječnika, je stabilno.

U tijeku su posljednje pripreme za transport prema površini.

Mark Dickey ostao je zarobljen u špilji na 1040 metara ispod površine zemlje u subotu 2. rujna, nakon što je doživio krvarenje probavnog trakta. Međunarodni tim speleoloških spasilaca i medicinskog osoblja – gotovo 200 ljudi iz osam zemalja, uključujući Hrvatsku gorsku službu spašavanja – radio je na njegovoj stabilizaciji prije nego što je mogla započeti operacija izvlačenja.

Ostatak naših spašavatelja koji su bili u najdubljim dijelovima jame nakon završenih zadataka kreću prema izlazu iz jame’, objavili su HGSS-ovci.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)