Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
4:09 pm

SVE JE SPREMNO: ‘Nadam se da će pola navijača biti Torcida iz Splita’

Piše D. F.

Pred hrvatskom teniskom reprezentacijom je novi ispit. Od 12. do 17. rujna naši tenisači će na splitskim Gripama odmjeriti snage sa SAD-om, Nizozemskom i Finskom. Prve dvije reprezentacije izborit će nastup na završnom turniru koji se od 21. do 26. studenog igra u Malagi. 

Hrvatski izbornik Vedran Martić ne može računati na Marina Čilića i Bornu Ćorića, a Hrvatsku će predvoditi Borna Gojo. Uz njega izbornik Martić prijavio je Dina Prižmića, Duju Ajdukovića, Matu Pavića i Ivana Dodiga. 

– Dovoljno je dana prošlo iza New Yorka. Svi smo koncentrirani na Amerikance u srijedu. Nadamo se odličnom meču i pozitivnom rezultatu. Meni je za reprezentaciju svaki meč isti. U svaki idem s ciljem da pobijedim. Sigurno sam bolji nego prošle godine i vjerujem da će biti dobar tjedan za nas – rekao je Gojo, a optimističan je i izbornik Martić. 

– Grupa je jaka. Svi igraju dobro u dvorani. Svaki meč je otvoren. U srijedu nas čeka prvi meč. Amerikanci su došli s jakom postavom i veselimo se tom ogledu. Pratim cijelu grupu, gledao sam dosta mečeva. Poznajem manje-više sve igrače s Toura. U New Yorku sam išao pogledati drugog finskog igrača Virtanena jer ga nisam dobro poznavao.

Dotakao se hrvatski izbornik i cijene ulaznica koje za dan iznose od 40 do 50 eura.

– Davis cup organizira ITF, mi ne možemo utjecati na cijene ulaznica. Nadam se da će tribine biti ispunjene. 

Za Hrvatsku će debitirati Dino Prižmić. 

– Ovo je specijalno mjesto za mene, za debi na domaćem terenu. Vjerujem u sebe. Iza mene je odlična sezona. Krenuo sam s futures turnirima, nisam mogao vjerovati da ću završiti s dosta dobrih rezultata. Nadam se da ću nastaviti s dobrim tenisom, a na izborniku je da odluči tko će igrati.

Važan adut Hrvatske u paru će biti Mate Pavić.

– Imamo dobre igrače. Imali smo ih u prošlosti, novi igrači dolaze. Čak i kad ne igraju Marin i Borna nađemo način da igramo dobro. Svi se veselimo ovom susretu. Nadam se da će tribine biti pune. Očekujemo dobru atmosferu. Kad god se igralo u Splitu, protiv Rumunjske i Rusije bila je spektakularna atmosfera. Ja sam tada bio dijete i skupljao sam loptice. 

Specijalist za parove je i najiskusniji u hrvatskom timu, Ivan Dodig. 

– Drago mi je da su Duje i Dino tu, da kreću u prve mečeve. Ovo će im biti veliko iskustvo. Mi ćemo im pomoći. Ova skupina je što se tiče parova najjača od svih. Svaki meč će biti otvoren. Nadam se da će pola navijača biti Torcida iz Splita, a ostatak iz Hercegovine.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)