Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
4:43 pm

SPLIT AT NIGHT JAZZ FESTIVAL Poslušajte glazbene virtuoze, donosimo video sa sinoćnjeg koncerta

Piše R.Đ.

Sinoć je u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu počeo 4. Split at Night Jazz Festival nastupom Filip Pavić Quarteta.

Gitarist Filip Pavić je u kratkom roku postao jedan od najpriznatijih jazz glazbenika. Nakon završenog studija u Grazu surađuje s brojnim međunarodnim glazbenicima (Jim Rotondi, Renato Chicco, Matija Dedić i drugi), a paralelno s time bavi se autorskim radovima i dosad je izdao dva albuma. 

Brojnoj publici zajedno s klaviristom Petrom Ćulibrkom, kontrabasistom Zvonimirom Šestakom i bubnjarom Borkom Rupenom predstavio se autorskim kompozicijama Terra incognita, Light unto Yourself, Hope Springs Eternal, A Window of Opportunity, Bedouin, Pathways, Lost and Found i za bis kompozicija Equanimity. Nevjerojatnom lakoćom muziciranja oduševili su prisutne, a izmjenama gitarističkih i klavirskih dionica koloristički su upotpunili zvučnu sliku.

U skladbi Bedouin do izražaja dolazi i bubnjar Borko Rupena koji s Zvonimirom Šestakom na kontrabasu briljira. Nama se posebno dopala skladba Hope Springs Eternal svojim laganim ritmom i predivnim harmonijama. Poslije svake izvedbe publika ih je nagradila dugim aplauzom.

Festival se nastavlja večeras nastupom grupe Black Coffee.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)