Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:47 pm

Završen turnir hrvatske vaterpolo amaterske lige održao se na starom bazenu Mornara

Piše I. I.

U subotu u popodnevnim satima, na starom bazenu Mornara, se odigrao završni turnir HVAL ( hrvatska vaterpolo amaterska liga).

Nastupile su ekipe VK Marsonia iz Slavonskog Broda, VK Val iz Zagreba, VK Kolpomorto iz Zadra te čak 4 ekipe iz Splita VVK Magla, VVK Stari As, VK Obojena te VK Stari Mornar koji je ujedno i organizator ovoga turnira Inače 4. po redu turnir u HVAL ligi ove godine (prethodna 3 su odigrana, 2 u Zadru i 1 u Sisku) završen je finalnom utakmicom između ekipe VK Kolpomorto i VK Stari Mornar gdje je pobjedu odnijela domaća ekipa s rezultatom 7:5. Time je VK stari Mornar osigurao i 1. mjesto u ukupnom poretku te po prvi put osvojio HVAL ligu.

Uz obavezno dobru večeru i zabavu ekipe su proslavile kraj sezone, naročito Mornarevci svoj prvi trofej!

– -Stjecanjem iskustva i poznanstava igrajući na raznim ljetnim i zimskim turnirima, uočavamo veliki interes kod ekipa diljem Hrvatske i potrebu za osnivanjem amaterske lige. Tako smo 2016. krenuli u organizaciju hrvatske amaterske vaterpolske lige pod nazivom VAL. U prvoj sezoni okupili smo 7 ekipa diljem Hrvatske od Slavonskog Broda, Varaždina, Zagreba, Rijeke, Zadra, Biograda na moru i Splita, a sa svakom sljedećom godinom odaziv ekipa je sve veći. Liga se igra po turnirima u hrvatskim gradovima – poručuju organizatori. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)