Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
11:46 pm

Nakon ljetne pauze, filmska analiza vraća se u Razred!

Piše N.M.

Multimedijalni kulturni centar u suradnji s filmskim analitičarom i redateljem Erikom Lončarom, organizira ciklus predavanja o filmskoj analizi. Nakon ljetne pauze, u utorak, 12. rujna, s početkom u 20h, u Razredu, na Domu mladih očekuje nas i četvrto predavanje iz ovog zanimljivog ciklusa, pod naslovom ‘Nedokučiva filmska povijest’.

Svaki film sadrži nekakvu vrstu iskoraka, bilo to kroz efekte na filmu, postavljanje negativca kao glavnog lika ili kreiranje dvosatnog filma bez izgovorenih rečenica. Filmski profesionalci grade svoje uratke na leđima onih koji su došli prije njih, a to je posebno uočljivo u filmovima kao što su Alien (Ridley Scott, 1979.) i The Northman (Robert Eggers, 2022). Lončar će, u interaktivnom predavanju, ući još dublje u svijet filmskog stvaralaštva, kako bi razotkrio brojne skrivene informacije i tako gledateljima omogućio jasnije sagledavanje filmova, a onda i kvalitetnije iskustvo uživanja u njima.

– Zato, pridružite nam na još jednom interaktivnom predavanju o filmskoj analizi, u utorak, 12. rujna, u 20 sati, u Razredu Doma mladih. Sudjelovanje je besplatno – naveli su organizatori.

Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself. Na svom Instagram profilu @thefilmitself redovito objavljuje mini filmske analize, te ih je do sad pripremio i objavio već gotovo 200.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)