Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
1:55 pm

VIDEO Metsola: Moramo biti spremni na reforme EU-a

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola u današnjem razgovoru s novinarima dotaknula se nadolazećih europskih izbora, zakazanih za lipanj 2024. U tom je kontekstu kazala kako su gospodarstvo, klima, stambena politika za mlade kao i suzbijanje ekstremizma neke od tema koje će se pritom staviti u fokus. 

Kazala je i kako su Europski parlament i Europska komisija puno potrošili na Konferenciju o budućnosti Europe, u okviru koje su doneseni sjajni zaključci, no kako se u godinu i pol nije dogodilo ništa na tome polju. 

Nadalje je izjavila kako Europska unija mora biti spremna na reforme. Naglasila je, naime, da način funkcioniranja s trenutnim brojem članica – njih 27 – neće funkcionirati kada ih bude više. 

‘Potrebno je shvatiti da je Europska unija snažnija i sigurnija – kako u političkom tako i u ekonomskom aspektu – ako je veća’, naglasila je Metsola. 

Govorila je, među ostalim, o paktu o migracijama i azilu. Pritom je rekla kako se nada će se dogovor postići prije narednih izbora.  Referirajući se na povećanje pritisaka ilegalnih migracija na cijelom europskom području, istaknula je kako će birači misliti da su u EU-u nesposobni ako se ne riješi to pitanje.

Cijelo izlaganje može se pogledati na snimci u nastavku. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)