Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
6:43 pm

Libija: Poginulo više od 5200 ljudi!

Piše N.M.

U katastrofalnim poplavama koje su pogodile istok Libije poginulo je više od 5200 ljudi, a najmanje 10.000 ih se smatra nestalima. Ministarstvo unutarnjih poslova istočne libijske vlade iznijelo je podatak o najmanje 2300 poginulih, dok je procjenu od 10.000 nestalih dao Međunarodni Crveni križ, javlja Index.

Libija je politički podijeljena između istoka i zapada, a javne službe su se raspale od pobune koju je 2011. podupirao NATO i koja je potaknula godine sukoba. Međunarodno priznata vlada u Tripoliju ne kontrolira istočna područja.

Predstavnik UN-a za humanitarna pitanja i hitnu pomoć, Martin Griffiths, rekao je da je ‘duboko zabrinut’ zbog smrtonosnih poplava u Libiji. Dodao je da su hitne ekipe UN-a mobilizirane za pomoć na terenu. ‘Naše su misli s pogođenim ljudima’, poručio je.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen također izražava ‘najdublju sućut’. 

‘EU je uz vas u ovoj tragediji’, poručila je Libiji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)