Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
8:34 pm

Ivo Amulić: Dina je sve okrenula naopako

Piše G.V.

Nakon pet rasprodanih koncerata u dvorani Lisinski, klapa Rišpet će svojim vokalima ispuniti i zagrebačku Cibonu 21. listopada. 

Sjajna pjevačka postava, predvođena neumornim Ivom Amulićem, jamči večer za pamćenje za sve generacije.

‘Amulić je u top formi, ovako nije bio u životu. I ova omladina oko njega, ovi moji momci iz Rišpeta koj su puno mlađi, daju mu tu energiju, daju mu tu snagu da on krene dalje i on se sa njima totalno pomladio i zapravo je dobio na tom jednom ludilu, kako bi mi rekli u Splitu’, rekao je za InMagazin osnivač Rišpeta Pero Kozomara.

Iza Rišpeta je vrlo uspješna ljetna turneja, čiji će početak u rasprodanim Križankama, njihov prvi glas dugo pamtiti.

‘Imao sam nekih malih zdravstvenih problema, to je sad iza mene. U svakom slučaju, to jutro, prije nastupa, završio sam na prvoj pomoći u Ljubljani, malo su me nafilovali s infuzijama itd. Međutim, koncert je na kraju ispao super, ništa se ne propušta kod nas’, ispričao je Ivo Amulić. 

A Rišpetov posljednji singl ‘Pitali me anđeli’, koji su premijerno izveli na Melodijama Jadrana, već je 11 tjedana među najslušanijima u Hrvatskoj. Kako im polazi nizati hit za hitom, pitao je novinar Gordan Vasilj Peru Kozomaru.

‘Trebaš puno raditi, trebaš puno sjediti za klavirom, trebaš puno pjesama baciti u škovace, treba ti tvoj mali žiri od sina i supruge kazat je li ti pisma dobra ili nije, odnosno ono što je meni dobro, njima nije. Tako da imam dosta strog žiri doma. Međutim, tekst je u biti ono što me najviše povuče, tekst mi mora biti dobar. Puno picajzlim na tekstu’, otkrio je Pero Kozomara. 

A kako proslavljeni autor reagira kad mu sin i supruga kažu da im se pjesma ne sviđa.

‘Hoćeš da ti rečem iskreno? Poludim! Kako vam nije dobro? Meni je super. Što vam ne valja? A posebno je Duje tu strog, on je naslušan glazbe, sluša kompletno od A do Ž i našu i stranu glazbu, on je tu vrlo rigorozan. Tata, dobro ti je to, ali možeš ti i bolje, taj refren mi nije nešto. Joj, a meni refren super’, ispričao je Kozomara. 

Nakon što su prije 3 godine rasprodali Spaladium Arenu, ‘rišpetovci’ će za Dan žena ponovno nastupiti u rodnom gradu, i to na kultnim Gripama, uz koje je Amulić posebno vezan. Tu je s Tutti fruttijem održao nekoliko nezaboravnih koncerata, a na prvom mu je prateći vokal bila tada javnosti nepoznata Severina.

‘Jedno vrijeme se od bengalki nije moglo ni disati u dvorani. Ja se iskreno nadam da toga sad neće biti. Ali jednu ovako malu sitnu anegdotu da ti ispričam. Živio sam tada točno 100 metara od dvorane Gripe i prije samog koncerta sam se popeo gore na moju zgradu i gledao sam rijeke ljudi kako se slivaju u dvoranu. Onda sam lipo sišao, otišao u dvoranu i odradio koncert’, kaže Amulić. 

Markantni Splićanin će sljedeći tjedan proslavit 61. rođendan, a snaga njegova vokala je impresivna kao u mladim danima. Popularnog pjevača je priznaje, pomladila, trogodišnja kćerkica.

‘Došla je Dina koja je sve okrenula naopako i mene koji se počeo služiti doma i rukama i nogama, pošto sam morao i puzati i sve ostalo, tako da unijela je puno sreće u moj život pa je i taj moj kućni život postao puno interesantniji’, ispričao je Ivo. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)