Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:55 pm

ANOVI U MILANU Splitskoj dizajnerici ostvario se san

Ivoni Glavaš, koja stoji iza modnog brenda Anovi, ostvario se san: novu kolekciju predstavit će za manje od deset dana u Milanu. U prijestolnicu mode dizajnerica donosi svoju viziju ženstvenosti, profinjenosti, elegancije i romantičnosti. Saznali smo detalje.

– Nakon prve samostalne Anovi revije u Splitu kontaktirao me Josip Grabovac, jedan od čelnih osoba Emerging Talents Milano, najveće internacionalne modne platforme u Milanu posvećene talentiranim dizajnerima, i pozvao me da budem dio projekta u rujnu ove godine. Iza Josipa je preko 35 brendova kojima je dao zeleno svjetlo, pažljivo svake sezone bira četiri brenda, iako su prijave velike – ispričala nam je Osječanka sa splitskom adresom.

Od 2016. godine ovaj kreativni projekt odabrao je i promovirao više od 119 brendova iz 50 zemalja. Emerging Talent ne radi samo s mladim talentima, neki od svjetskih poznatih brendova sa svojim imenom prošetali su kreacije Pallazo Viscontijem. Ove godine tamo će se naći i kreacije našeg domaćeg brenda Anovi koji će se predstaviti jesensko-zimskom kolekcijom.

– Kolekcija je bila gotova već početkom srpnja, tako da smo editorijal u vunenim materijalima snimali na plus 40. U najnovijoj kolekciji je deset kreacija. Odijela, haljine i kaputi izrađeni su od vune, kašmira, pamuka, latexa i scube. Nova kolekcija ispričana je kroz maslinasto zelenu, crnu i bijelu boju, kojima sam vjerna već godinama, a svaku kreaciju ukrašavaju zlatni ili srebrni dugmići s logom brenda – priča nam Ivona Glavaš, čija kolekcija kroz tri boje dočarava kombinacije koje imaju prepoznatljive Anovi elemente.

– Ženstvenost, profinjenost, elegancija i romantičnost predočeni su na kreacijama s puf rukavima, naglašenim strukom i otvorenim leđima. Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla sam u svakodnevici žene koja, bez obzira na užurbani životni tempo, pronalazi vrijeme za sebe i u svakom trenutku se želi osjećati kao dama. Odvažna i svojim stilom ne može proći neprimijećeno gdje god da se pojavi. Sve kreacije su svojom udobnošću prilagođene da budu nosive, ovisno na način kako se kombiniraju s obućom i modnim detaljima – otkriva nam dizajnerica.

Izlaganje u Milanu važno je i zbog toga što će njene kreacije pratiti brojni prestižni modni mediji. Naime, stižu Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire, Vanity Fair, Elle, Amica, Io Donna, Fashion Channel, Fashion TV, Fashion Magazine, Woman, World Fashion Channel, Madame Figaro, Fashion Network , L’Officiel, dok u prvim redovima sjede urednici, modni kritičari, kupci, umjetnici, glumci i poznate osobe, kao i modni bloggeri.

– Vrtlog emocija je trenutno prisutan kod mene, ali znam da sam neizmjerno sretna i ponosna što se još jednom kroz Anovi odašilje poruka da uistinu sve što možeš sanjati, možeš i ostvariti. Ako to dovoljno želiš, trudiš se i vjeruješ, bez obzira na sve prepreke. Kada to sve spojiš, dolazi i nagrada, za Anovi nema veće i bolje od ovog poziva. Definitivno je ovo dosadašnji vrhunac moje karijere – zaključila je Glavaš koja smatra da se sve događa s razlogom.

– Vjerujem da je i ovaj poziv stigao u pravome trenutku. Uložila sam jako puno vremena, truda i ideja te jedva čekam predstaviti novu Anovi kolekciju izvan Hrvatske, i to u prijestolnici mode. Nakon revije u Milanu, za naše vjerne ‘anovice’ pripremamo i jedno veliko iznenađenje u Splitu, na talijanski način – kazala nam je na kraju razgovora kreativka koja dašak Italije planira donijeti u Split.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)