Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:34 am

Vlasnik Marseillea je oduševljen, a Tudor bi za pomoćnika trebao uzeti čovjeka koji je s njim dijelio svlačionicu

Kada je krajem svibnja Igor Tudor odlučio napustiti Veronu ‘jer nisu postojali uvjeti za nastavak suradnje’, javnost u Italiji bila je iznenađena. Tudor je s Veronom plijenio igrom, odveo ih do devetog mjesta, ali znao je da od toga teško može bolje.

– Ćekat ću nešto novo – rekao je Tudor nakon odlaska iz Verone.

Nešto više od mjesec dana nakon što je napustio Veronu, slična se situacija dogodila u Marseilleu. Karizmatični Argentinac Jorge Sampaoli iznenada je napustio klupu francuskog velikana. Nije bio na istoj valnoj duljini s čelnim ljudima kluba koji nisu ispunjavali njegove želje za dovođenjem pojačanja. Kada je Sampaoli u petak obznanio da odlazi, iz Marseillea je stigla jasna poruka: 

– Novog trenera imenovat ćemo u ponedjeljak.

Stigao je u ponedjeljak, a s njim i potpis Igora Tudora. Dogovorena je dvogodišnja suradnja, a vlasnik kluba, američki biznismen Frank Mccourt bio je oduševljen. 

– Drago mi je što smo doveli Igora. Mislim da smo u njemu dobili ono što nam je potrebno. On je pravi borac, to je dokazao tijekom igračke i trenerske karijere. Školovao se u Splitu, vjerujem da će se u Marseilleu osjećati kao kod kuće. Ima lidersku crtu koja mu omogućuje posebnu viziju nogometa. Jedan je od onih koji se ne krije od izazova i teži savršenstvu – rekao je Mccourt.

Marseille je pod Sampaolijem igrao napadački nogomet, a slično se očekuje i od Tudora. Proteklu sezonu klub s Velodromea završio je na drugom mjestu. Teško je očekivati više pored superbogatog PSG-a, a Tudora čeka novi izazov. Nakon PAOK-a, Karabukspora, Galatasarayja, Udinesea, Juventusa (pomoćni trener), Verone te dvije epizode na klupi Hajduka pred njim je nova sezona dokazivanja i izazova Lige prvaka.

Marseille i prije Tudora pamti hajdukovce. Tamo su treneri bili Tomislav Ivić i Luka Peruzović, a zapažene epizode na terenu imali Josip Skoblar, Blaž Slišković i Alen Bokšić. Očekuje se da u idućim danima Tudor kompletira i svoj stožer u kojem bi trebali biti pomoćni trener, kondicijski trener, trener vratara i video analitičar. Pomoćnik bi mu, prema vijestima koje stižu iz Italije, mogao biti Mauro Camoranesi koji je s njim dijelio svlačionicu u Juventusu. A, iz Francuske stižu vijesti kako bi Tudor pojačanja mogao potražiti u Veroni…

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)