Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:53 pm

FOTO Ninčević primio mlade i talentirane solinske sportaše

Piše P. I.

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević danas je primio mlade solinske sportaše. evo što je tim povodom poručio:

‘Posebno mi je drago što mogu kao gradonačelnik istaknuti činjenicu o velikom broju mladih i talentiranih sportaša iz Solina koji ostvaruju vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. S obzirom na to da se uspjesi vrhunskih rezultata samo nižu, ovo je već drugo primanje za sportaše u vrlo kratkom periodu.

Tako sam danas primio Anu Viktoriju Puljiz iz Judo kluba Solin, našu Vikicu, koja je krajem travnja na prvom nastupu kao seniorka u Bugarskoj osvojila brončanu europsku medalju. Uspjeh je potvrdila i nedavno osvajanjem srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru. Također, iz istog kluba i na istom natjecanju samo u drugoj kategoriji Lara Cvjetko osvojila je 5. mjesto.

Lara je izniman talent, u dosadašnjoj karijeri osvojila je čitav niz odličja na europskim i svjetskim natjecanjima, a nedavno je pristupila JK Solin potvrđujući izvanredan rad u našem klubu. Ne manje važno od sportskih uspjeha, Viktorija i Lara su uspješne studentice.

Danas je s nama bila i Dina Levačić, hrvatska daljinska plivačica koja je nedavno preplivala Gibraltarski tjesnac, peti od Velikih sedam. Pored napornih treninga Dina nije zapostavila fakultet koji je uspješno završila. Na prijemu je bio i Antonio Plazibat, najbolji hrvatski i jedan od najboljih svjetskih kickboksača, kojeg najkasnije u veljači iduće godine očekuje borba za svjetsku titulu u teškoj kategoriji.

Također, susreo sam se i s Perom Jukićem iz Rukometnog kluba Solin – članom hrvatske muške rukometne reprezentacije gluhih koja je sredinom svibnja osvojila zlatnu medalju na 24. Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu. Ovo je Peri ukupno peto Olimpijsko odličje. 

S nama je bio i Mate Spaić koji je osvojio 1. mjesto na Državnom prvenstvu gluhih u cageballu.

Poruka koju nam svi sportaši šalju, a posebno Pero i Mate, snažna je i moćna – napornim radom i upornošću pomiču se granice.

Na ponos svog grada, vrhunskim svjetskim sportašima čestitam od srca. Ništa im se ne treba savjetovati jer svi oni itekako dobro znaju kako svojim radom doći do vrha, među najbolje. Mogu samo reći, hvala vam što Solin predstavljate na najbolji mogući način.

U meni kao gradonačelniku i gradu Solin uvijek ćete imati podršku, kao i do sada, na sve načine. To mi je posebna čast i zadovoljstvo ali i obveza’, rekao je Ninčević na prijemu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)