Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
4:59 pm

RECEPT Zgnječena brokula s parmezanom

Piše N.M.

Možda je baš brokula jedna od onih namirnica koja uvijek ostaje zadnja u vašem hladnjaku spremana za pretvaranje u ukusan i zdrav obrok. Ponekad nam nedostaje inspiracije pa često obrok pripremamo na već i nama samima jednoličan način. Ipak, jednostavno možemo učiniti zabavnim i ukusnim. Za ovu smo kombinaciju potražili inspiraciju na društvenim mrežama, piše Živim.

Sastojci

1 brokula u cvjetićima kuhana u slanoj vodi

100 g parmezana

maslinovo ulje

sol

slatka paprika

Priprema

Brokula pomaže kod masne jetre, sprječava rak, štiti od demencije i produžuje život, ali ima i dvije negativne nuspojave.

 Pored vitamina C, brokula sadrži i druge antioksidante.

Jedite ovo superpovrće – korisno je za srce i probavu, a preventivno djeluje i na neke vrste raka.

1. Skuhajte brokulu tako da se lako može zgnječiti u plehu.

2. Odložite kuhane cvjetiće na pleh obložen papirom za pečenje i izgnječite ih čašom.

3. Premažite ih mješavinom od maslinovog ulja, soli i slatke paprike.

4. Po vrhu pospite naribani parmezan i pecite u pećnici na 220 stupnjeva sve dok brokula ne postane hrskava po rubovima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)