Možda je baš brokula jedna od onih namirnica koja uvijek ostaje zadnja u vašem hladnjaku spremana za pretvaranje u ukusan i zdrav obrok. Ponekad nam nedostaje inspiracije pa često obrok pripremamo na već i nama samima jednoličan način. Ipak, jednostavno možemo učiniti zabavnim i ukusnim. Za ovu smo kombinaciju potražili inspiraciju na društvenim mrežama, piše Živim.
Sastojci
1 brokula u cvjetićima kuhana u slanoj vodi
100 g parmezana
maslinovo ulje
sol
slatka paprika
Priprema
Brokula pomaže kod masne jetre, sprječava rak, štiti od demencije i produžuje život, ali ima i dvije negativne nuspojave.
Pored vitamina C, brokula sadrži i druge antioksidante.
Jedite ovo superpovrće – korisno je za srce i probavu, a preventivno djeluje i na neke vrste raka.
1. Skuhajte brokulu tako da se lako može zgnječiti u plehu.
2. Odložite kuhane cvjetiće na pleh obložen papirom za pečenje i izgnječite ih čašom.
3. Premažite ih mješavinom od maslinovog ulja, soli i slatke paprike.
4. Po vrhu pospite naribani parmezan i pecite u pećnici na 220 stupnjeva sve dok brokula ne postane hrskava po rubovima.
Komentari (2)
Hi everyone!