Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
5:17 pm

Postanite članom kulturno-umjetničkog društva Filip Dević

Piše N.M.

Jesenski upisi u popularno splitsko gradsko kulturno-umjetničko društvo Filip Dević su počeli! Srednjoškolci, osnovnoškolci,  studenti, a i oni stariji ali mladoga duha u ‘Devića’ će pronaći zanimljive aktivnosti.

‘Ako želite pjevati u jednoj od naših klapa ili zboru, svirati u orkestru, plesati u ansamblu, bez obzira na starosnu dob, sve to možete u Devića. 

Mladi i djeca uz glazbu će se najbolje opuštati od svakodnevnog učenja, upoznavati i družiti s vršnjacima, razgibavati… ma, guštati!

Djecu u dobi od 6 do 13 godina očekuju dvomjesečni ciklusi plesaonica, gdje će se kroz igru, zabavu i druženje s vršnjacima baviti tjelesnom aktivnošću kroz glazbu. Razvijat će skladnost, koordinaciju pokreta i pravilno držanje. Nema natjecanja i konkurencije, nema ‘pressinga’ bilo koje vrste – samo razvijanje suradnje s drugima i uživanje u igri kao takvoj. Tako se najbolje razvija njihova ljubav prema glazbi i bavljenju tjelesnom aktivnošću. 

Roditelji, jedno je sigurno, dok su na Plesaonici, vaša djeca sigurno neće biti na mobitelu i internetu!

Djeca u dobi od 8 do 14 godina mogu se upisati dvomjesečne tečajeve gitare i mandoline.

Radi se u maloj grupi, pa nikad nije dosadno. Načelo kojim se voditelji rukovode je – najvažnije je da djeca zavole glazbu i sviranje. Stoga ni tu nema ‘pressinga’, atmosfera je opuštena i ugodna, a note se svejedno kvalitetno savladaju!

Ako imaš 14 godina i više, u KUD možeš doći na dvomjesečni tečaj tradicionalnog plesa, gdje ćeš se dobro zabaviti u odličnom društvu, upoznati nove ljude i sklopiti nova prijateljstva. A svidi li ti se to sve zajedno, ostani u grupi, pleši, uživaj, putuj, nastupaj… 

Ili možda već imaš plesačkog iskustva? Dođi u ‘Devićev’ folklorni plesni ansambl, rado primamo nove članove.

Ili već sviraš gitaru, mandolinu, kontrabas, violinu, harmoniku ili tambure? Pridruži se malom veselom orkestru, druži se, zabavljaj, nastupaj, putuj s devićevcima!

S obzirom da je Split ipak najraspjevaniji grad, a i vi želite pjevati, pridružite se našim klapama (ženskoj, dvije muške i mješovitoj) ili mješovitom zboru 

Jesen je vrijeme odluka. Donesi onu dobru i postani devićevac! A vi, roditelji, dicu za ručicu, pa i vi pravac Petrova 46. Devićevci vas očekuju!’, poručuju iz KUD-a

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)