Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:09 pm

POVRATAK IZAZIVAČA Slavlje Leclerca na domaćoj stazi Red Bulla

Charles Leclerc bio je danas najbrži na Red Bull Ringu u Austriji. Na stazi su oba Ferrarija djelovala vrlo uvjerljivo, Max Verstappen nije imao brzinu, dok je Sergio Perez rano napustio trku nakon kontakta s Georgeom Russellom

Verstappen je zbog ranijeg odlaska u boks završnicu dočekao na vodećem mjestu, no bilo je jasno da nema nikakve šanse protiv crvenih bolida s novijim gumama koji su bili izrazito dominantni na domaćoj stazi Red Bulla. 

Leclerc je svoj posao odradio bez ikakvog problema i izbio u vodstvo. Taman kada se Verstappena spremao prijeći i Carlos Sainz, zadimilo je iz njegovog Ferrarija koji se ubrzo zaustavio u šljunku u plamenu. Veliko razočarenje za Španjolca koji je prije tjedan slavio na kultnom Silverstoneu. 

Uskoro je zavladala blaga panika u boksu Ferrarija jer je Leclerc dojavio da ima problema s papučicom gasa. U jednom je trenutku djelovalo da bi Verstappen unatoč svemu mogao nešto i napraviti do kraja trke, no nakon početne krize, Monegažanin je uspio sačuvati distancu od nekoliko sekundi, što je bilo dovoljno da se nakon treće utrke sezone u Australiji ponovno vrati na mjesto broj 1. 

Pobjeda je Leclercu tako dugo izmicala zbog kvarova i loše taktike Ferrarija, no danas su u Austriji pokazali da se više ne boje pozvati vozače u boks na izmjenu guma i gubitak pozicije na stazi. Sasvim su sigurni u sposobnosti bolida koji je evidentno najbrži, makar dok radi. 

S trećom pobjedom sezone Leclerc se vratio na drugo mjesto i nakon polovice sezone zaostaje za vodećim Verstappenom 38 bodova. Perez je treći s 19 bodova manje od Leclerca, Sainz četvrti sa zaostatkom od 18 bodova za Meksikancem. 

Mercedesi su danas ponovno bili vrlo dobri. Uspjeh je tim veći jer su oba vozača teško oštetili bolide na kvalifikacijama u petak, a Russell je danas dobio i pet sekundi kazne zbog kontakta s Perezom. Sa samo jednim Ferrarijem i Red Bullom ispred sebe, Lewis Hamilton opet se popeo na postolje. Drugo treće mjesto u svega tjedan dana. Nakon katastrofe na početku sezone, čini se kao korak od sedam milja za sedmerostrukog svjetskog šampiona. S tih 30 bodova iz dvije trke, Hamilton je smanjio zaostatak za Russellom na 19 bodova. 

U Haasu opet imaju razloga za slavlje. Mick Schumacher je nakon prvih bodova prošlog tjedna na Silverstoneu danas došao do najvećeg uspjeha karijere, šeste pozicije i osam bodova. Kevin Magnussen završio je osmi te upisao još četiri boda za momčad.

Oba vozača Alpinea u Austriji su također došli do bodova. Esteban Ocon na petom je mjestu posljednji vozač koji je završio u istom krugu s vodećima, Fernando Alonso je nakon starta sa začelja, velikih tehničkih problema i jednog dodatnog odlaska u boks, uspio stići do 10. mjesta i jednog boda. Lando Norris dovezao je svoj McLaren do sedmog mjesta i novih šest bodova. 

Šampionat se nastavlja za dva tjedna Velikom nagradom Francuske na stazi Paul Ricard. Za tjedan dana slijedi Hungaroring, a nakon toga ljetna stanka od mjesec dana. Tri završne europske utrke, Spa-Francorchamps, Zandvoort i Monza, sabijene su u svega 14 dana. Formula 1 potom seli na druge kontinente.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)