Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
9:36 am

Nekretnine u Dubrovniku mamac za strance, cijena vile i do vrtoglavih 14 milijuna eura

Piše A. A.

Za život u luksuznoj vili s pogledom na dubrovačku povijesnu jezgru treba vam čak 10 tisuća eura po metru četvornom. Jedna takva prodaje se za gotovo pet milijuna eura.

Ekipa RTL-a provjerila je kako onda do krova nad glavom mogu prosječni građani i što o nekretninama u rukama stranca misle Dubrovčani.

U sjeni mediteranske vegetacije s pogledom na dubrovačku povijesnu jezgru nalazi se kamena moderna vila od 480 metara četvronih s pet soba, šest kupaonica, vinskim podrumom, bazenom i jaccuzijem, luksuz je koji je stavljen na prodaju. Iako privlačna izvana i iznutra, prolaznicima je i dalje cijenom nepristupačna.

Poznata engleska aukcijska kuća ovu vilu procjenjuje na 4,8 milijuna eura. Ali ne, nije ovo najskuplja nekretnina u Dubrovniku. Jedna se vila prodaje za vrtoglavih 14 milijuna eura.

Takve su vile rijetkost na tržištu, a njihova cijena sve je viša.

‘Značajno rastu, a pogotovo nekretnina koje su specifične, koje imaju neku svoju priču koje su u blizini mora i tu možemo dostići cijene vrlo visoke’, kazao je Frano Bezić, direktor agencije za posredovanje nekretninama. 

Nekretnine u Dubrovniku mamac su za strane investitore.

Dubrovčanka Nevenka Kabirić kazala je kako je protiv takve prakse. 

‘Ja sam inače protiv toga da se prodaje strancima, zato što ćemo izgubiti, mi ćemo kao što su Kanari, mi ćemo najamna radna snaga ostati’, istaknula je.

Drugog je mišljenja Ante Dender

‘Mislim da dobro utječe jer ovaj podiže kvalitetu turizma i sve skupa’, rekao je.

A podigla se i cijena nekretnina. Za kvadrat obiteljskog stana u urbanom centru grada u prosjeku će se izdvojiti 3500 eura.

‘Mnogi su mislili da će to, pogotovo otkada je počela korona, doći do zaustavljanja, međutim, dapače – tijekom korone je povećana cijena i prodaja nekretnina’, kazao je Bezić.

Novogradnje u Dubrovniku gotovo pa i nema. Na bubnju su stare vile, kuće i stanovi, za koje prosječni hrvatski građanin treba duboko posegnuti u džep.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)