Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:58 pm

RECEPT Složenac nadahnut meksičkom kuhinjom

Piše N.M.

Krumpir, mljeveno meso i sir sjajan su gastronomski trio koji se može kombinirati na različite načine. Mi vam predlažemo da ta tri sastojka sljubite u jedan ukusan složenac.

Složenac je nadahnut meksičkim okusima, pa se isti začinjava mješavinom koju biste inače iskoristili za pripremu tacoa. Začinsku mješavinu za taco možete kupiti u trgovinama ili ga napraviti samostalno kod kuće prema ovom receptu.

Ovaj složenac je sjajan izbor za ručak ili večeru. Vrlo se jednostavno priprema, a znat će ga napraviti i najveći amateri u kuhinji, piše Punkufer.

Sastojci za složenac:

700 ml umaka od rajčice

450 g mljevene junetine

300 g oguljenog krumpira narezanog na kocke

240 g naribanog sira

5-6 žlica začinske mješavine za taco

1 manji luk

3-4 češnja češnjaka

sol i papar po želji

biljno ulje

Priprema složenca:

Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

U većoj tavi zagrijte ulje pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Posolite i popaprite luk i pirjajte ga oko pet minuta dok ne omekša.

Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko jedne minute.

Dodajte mljevenu junetinu i pirjajte sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Dodajte začinsku mješavinu za taco, sve dobro promiješajte.

Podlijte s umakom od rajčice i nešto vode.

Kada smjesa zavrije, smanjite temperaturu na lagano i kuhajte oko pet minuta. Posolite i popaprite po potrebi.

Namastite posudu za pečenje u pećnici. Po dnu posude rasporedite oguljeni krumpir narezan na kockice otprilike iste veličine u jednom sloju.

Preko krumpira prelijte smjesu na bazi mljevenog mesa, a na vrh stavite naribani sir.

Prekrijte složenac aluminijskom folijom. Stavite peći jelo u prethodno zagrijanu pećnicu oko pola sata. Potom uklonite aluminijsku foliju i vratite u pećnicu na još 10 do 15 minuta dok se sir ne zapeče.

Poslužite složenac topao s prilogom po želji poput kiselog vrhnja, mladog luka ili nešto avokada. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)