Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
9:37 pm

FOTO Humanitarna akcija Zajedno za pedijatriju Solin

Piše N.M.

U sklopu humanitarne akcije ‘Zajedno za pedijatriju’ u hotelu President u Solinu u organizaciji Rotary kluba Solin održana je peta po redu, donacijska aukcija i radionica vrhunskih vina.

Sredstva od donacija iz prethodnih aukcija bila su usmjerena na stipendiranje nadarenih solinskih učenika i studenata, te pomoć udruzi Moje dijete iz Solina.

Na sinoć održanoj aukciji i vinskoj radionici, šezdesetak posjetitelja i donatora prikupilo je sredstva koja su namijenjena nabavci potrebne medicinske opreme i uređaja za dvije novoformirane pedijatrijske ordinacije u sklopu Doma zdravlja Solin.

S obzirom na značaj koji pedijatrijske ordinacije u sklopu DZ SDŽ u Solinu imaju za zdravlje najmlađih Solinjana, kao i na broj pacijenata koji tu gravitiraju, Rotary klub Solin osjetio je  odgovornost i potrebu da svojom donacijom pomogne radu novih pedijatrijskih timova.

U skladu s temeljnim načelom rotarijanstva, nesebičnim služenjem i dobročinstvom,

RC Solin od svog osnutka 2009. godine je svoje aktivnosti  usmjerio prema humanitarnim projektima, obrazovanju i osposobljavanju mladih, zatim očuvanju zdravlja, te području kulture, sporta i očuvanja okoliša.

S obzirom na iskazane potrebe za medicinskom opremom neophodnom za što kvalitetniji rad novih pedijatrijskih timova, RC Solin pokrenuo je  humanitarnu akciju pod nazivom ‘Zajedno za pedijatriju’.

Sama donacijska aukcija odvila se  vrlo ugodnom ambijentu Hotela President , a goste su  na početku pozdravile dvije dame, predsjednica RC Solin Maja Caktaš i guvernerka hrvatskog Rotary districta 1913 Sunčica Bulat Wursching

Naglasile su zahvalnost svima koji su se odazvali ovoj akciji i iskazale vjeru da će solinski rotarijanci i nadalje raditi za dobrobit lokalne zajednice.

U glazbenom dijelu večeri nastupila je mlada glazbenica Anja Lončar, a za pravu glazbenu poslasticu pobrinuo se solinski rotarijanac, pijanist i skladatelj Marin Limić ml.  izvedbom Valcera u e molu (op.Posthume) F. Chopina te svoje kompozicije Tokate op.33.

Vinsku radionicu pod nazivom ‘Pošip i Plavac mali, autohtone sorte Dalmacije’ nadahnuto je vodila i stručnim komentarima oplemenila naša poznata enologinja Ana Domagoja Mucalo s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša.

Ona je i predstavila vrhunska vina koja su na licitaciji dobila nove vlasnike, a čemu je svojim dinamičnim vođenjem , kao i prethodnih godina, pridonio i član RC Solin Mario Radić – Filipović.

‘Posebna zahvala je iskazana našim vrhunskim vinarima i vinarijama : Bodren, Brid, Grabovac, Grgurević, Kovač, Krolo, Matela, Matijević, Matuško, Merga Victa,  Plenković – Zlatan otok, Radovanović,  Radović, Rizman, Škovrlj, Tomić i Volarević . 

Oni su velikodušno donirali perjanice svojih podruma za ovu plemenitu nakanu.

Interesantno je da je najvišu cijenu na aukciji postigao Dingač President, kao svojevrsna posveta skorom prvom međunarodnom danu plavca malog , 21.rujna.

Iz RC Solin naglašavaju da humanitarna akcija ide dalje i pozivaju sve ljudi dobre volje i otvorena srca da podrže ovu plemenitu nakanu, te se pridruže uplatom na službeni račun humanitarne akcije :

IBAN: HR2924070001500020529, BIC: OTPVHR2X

Svaka donacija je dobrodošla!’, poručuju iz Rotary kluba Solin.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)