Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:33 am

PRIPREME ZA PRVENSTVO Bazen u središtu Spaladium Arene

Piše P. I.

Dok odbrojavamo još 15 dana do početka Europskog prvenstva u vaterpolu, slažu se zadnje kockice za spektakl unutar Spaladium Arene. Jeste li spremni ‘zaroniti u dvoranu’ čiji je simbol postao središnji bazen dužine 36 metara, širine 25, a dubine 2,20 metara? Upravo to je glavno mjesto radnje od 27. kolovoza do 10. rujna 2022. godine kad će Split ugostiti najbolje europske vaterpolistice i vaterpoliste. Među njima će biti Barakudice i Barakude – mlade, ali srčane i borbene generacije hrvatskih vaterpolistica i vaterpolista, željne novih uspjeha.

Za festival parabola, peteraca, ‘pliski’ i ‘šrauba’, sve je spremno. U tijeku su tek završne pripreme i glancanje prostora unutar same dvorane. 

– Zadovoljni smo s napretkom radova koji su svakodnevni i intenzivni, pogotovo zadnjih mjesec dana što dovoljno govori o složenosti i zahtjevnosti projekta. Dosta je ulaganja i zahtjevnih detalja, a sve s ciljem da osiguramo sve potrebne uvjete sportašicama i sportašima te poseban doživljaj svim ljudima koji će pratiti Prvenstvo na bilo koji način. Želimo pokazati svijetu da i u izazovnim vremenima, prateći okolnosti u kojima se nalazimo, možemo napraviti vrijednu sportsku manifestaciju – istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

Izrazito je vrijedan ovaj projekt ugradnje bazena u dvoranu, ujedno i prvi u Hrvatskoj. Da bi sve sjelo na svoje mjesto, potreban je međunarodni tim profesionalaca i želja da baš svi koji će doći na Europsko prvenstvo ponesu samo najljepše uspomene. 

Bazen je dug 36 metara, širok 25 metara i dubok 2,20 metara, a potrebno je gotovo 2 milijuna litara vode za napuniti ga.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)