Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
1:13 pm

Smanjili ograničenje brzine na 32 km/h: ‘Ovo je rat protiv vozača’

Piše A. A.

Ograničenja brzine u naseljenim područjima bit će smanjena s 48 na 32 km/h u Walesu, prvi put u Velikoj Britaniji. Izazvalo je to kontroverze među nekim vozačima.

Ministri su rekli su da bi ograničenje od 32 km/h smanjilo smrtnost i buku te potaknulo ljude da hodaju ili voze bicikl, javlja BBC.

Ujedinjeni narodi, odnosno grupe za zaštitu okoliša podržale su ovaj potez. Političari su ga, međutim, proglasili ratom protiv vozača.

‘Trebat će vam minutu više da prijeđete svoje putovanje, a mi ćemo spasiti 10 ljudskih života u Walesu svake godine kao rezultat tog doprinosa’, rekao je ministar Mark Drakeford, prenosi Dnevnik.hr

Zakon će promijeniti ograničenje brzine na oko 35% velških cesta na kojima rasvjetni stupovi nisu udaljeni više od 183 metara.

Velška vlada rekla je da će trošak od 32,5 milijuna funti za uvođenje novog nacionalnog ograničenja brzine biti nadoknađen zbog manjih troškova u zdravstvu. Moglo bi se uštedjeti 92 milijuna funti godišnje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)