Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:06 pm

Novi vjetar u Singapuru: Red Bull bez brzine, prva trka sezone bez njihove pobjede

Konačno malo uzbuđenja u završnici Formule 1. Punih 14 trka 2023. vladala je potpuna dominacija Red Bulla. Max Verstappen naslagao je 10 pobjeda zaredom, što još nikome nije pošlo za rukom, a na prvo mjesto ove godine popeo se još samo njegov momčadski kolega Sergio Perez, i to tek dva puta. 

Pobjednički niz Verstappena i Red Bulla prekinuo je danas u Singapuru Carlos Sainz koji je u trku krenuo s prvog mjesta. Oba Red Bulla teško su podbacila u kvalifikacijama i nisu uspjeli izboriti prolaz među prvih deset. Ove sezone to je bila nezabilježena situacija i mnogi su se nadali izdašnijem bodovnom saldu na ulicama Singapura. 

Početak trke nije obećavao ništa spektakularno jer su vozači uglavnom čuvali gume i držali poredak. Čekao se sigurnosni automobil, vrlo čest u Singapuru. Prva prilika za brzu izmjenu guma i promjenu poretka ukazala se nakon nezgode Logana Sargeanta koji je svoj Williams zabio u zid. 

Verstappen nije svratio u boks i tako se iz sredine poretka probio do drugog mjesta, ali to je bilo najviše što je mogao napraviti danas. Za sličnu taktiku odlučio se i Perez, no onda su naišli mladi lavovi na novim gumama. U svega 200 metara George Russell uspio je skinuti Verstappena s drugog, a Lando Norris Pereza s četvrtog mjesta. 

Do novog zapleta dolazi 18 krugova prije kraja nakon što Esteban Ocon ostaje bez pogona u svom Alpineu. Za stazu važi režim virtualnog sigurnosnog automobila, Norris se probija na drugo mjesto koje drži do samog kraja, a Russell u posljednjem krugu čini grešku, izlijeće sa staze i posljednje mjesto na postolju prepušta momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu. Drugi Ferrari s Charlesom Leclercom dolazi do četvrtog mjesta, Verstappen se nakon silnih pobjeda mora zadovoljiti tek petom pozicijom. 

Nije neka velika tragedija jer s 374 bodova ima šampionat u rukama. Preostalo je još sedam trka, a Verstappen ima prednost od 151 boda pred drugoplasiranim Perezom. Ostali su još dalje, Hamilton sa 180 i Alonso sa 170.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)