Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:09 pm

SEZONA U SREDNJOJ DALMACIJI: ‘Brojke su fantastične, približili smo se rekordnoj 2019. godini’

Piše P. I.

Uspjehe ovogodišnje turističke sezone u Novom danu N1 televizije komentirala je Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

– Nadamo se da ćemo oboriti rekorde zadovoljstva naših gostiju. Brojke su fantastične. Naime, ostvarili smo više od 450 tisuća dolazaka, odnosno 2.800.000 noćenja, čime smo se približili rekordnoj 2019. godini – rekla je Vladović.

Kaže da su najbrojniji gosti ove godine Poljaci, Nijemci i domaći.

– Imamo podbačaj skandinavskih zemalja zbog problema s avioprijevozom – rekla je.

Kako navodi, gosti troše i više nego dovoljno.

– Nakon dvije godine korone i ne odlaska na more, ljudi su željni zabave i mislim da će fiskalni računi to pokazati – rekla je.

Komentirala je izjavu ministrice turizma Nikoline Brnjac, koja je rekla da bi Hrvatska trebala biti cjelogodišnja destinacija, te kako se treba odmaknuti od masovnog sezonskog turizma.

– To bi se moglo ostvariti boljom ponudom u predsezoni i postsezoni, kao i disperzijom turista van grada. Treba nam više atraktivnih događaja u dužem periodu, a ne samo u srcu sezone, kada imamo problema s prevelikim brojem gostiju kojima ne možemo pružiti kvalitetnu uslugu – rekla je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)