Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
10:18 pm

Predstavljanje slikovnice Jasmine Aleksandre Žiljak, ‘PoNosni slon’

Piše N.M.

U ponedjeljak, 18. rujna u 19 sati u središnjem odjelu Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu upriličit će se slikovnice Jasmine Aleksandre Žiljak, ‘PoNosni slon’, koju je ilustrirao Martin Zalar.

Ponosni slon terapeutska je priča domaće autorice i ilustratora koja se bavi temama ljepote i prihvaćanja mana. Ova prekrasna slikovnica nudi djetetu inspiraciju i podršku u razumijevanju važnosti prihvaćanja sebe onakvima kakvi jesmo. Kroz priču o slonu kojeg su druge životinje zadirkivale zbog njegove različitosti, djeca će naučiti važnu lekciju o samopouzdanju i suosjećanju prema drugima.

O Autorici

Jasmina Aleksandra Žiljak rođena je u prosincu 1976. godine u Splitu. Pripovjedačica je i dramska pedagoginja, voditeljica dramskog programa u vrtiću i predavačica na Prvom hrvatskom studiju pripovijedanja u Varaždinu. Diplomirala je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja u Splitu (učiteljski smjer) te završila niz edukacija iz područja glume, dramske pedagogije, komunikacijskih vještina i storytellinga. 

O ilustratoru

Martin Zalar rođen je u Zagrebu 1995. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, slikarski smjer. U toj školi također je ugasio požar tjelesne dvorane s protupožarnom cijevi te spasio školu od katastrofe, slično kao što je slonić pomogao majmunima. Nakon toga položio je preddiplomski studij Akademije likovne umjetnosti, a sada se bavi crtanjem i ilustriranjem slikovnica i stripova.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)