Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
2:05 pm

VELIKI DAN Potpisan novi Kolektivni ugovor za 18 radnika JVP-a Podstrana

Novi Kolektivni ugovor za radnike Javne vatrogasne postrojbe Podstrana, koji će omogućiti poboljšanje financijsko-materijalnih prava vatrogasaca, potpisan je danas. Ugovor su potpisali načelnik Podstrane Mijo Dropuljić, koordinator za vatrogastvo pri Sindikatu policije Hrvatske Marko Milić, zapovjednik JVP-a Podstrana Marko Bešlić i njegov kolega Luka Bakota.

– Ovo je jedan od najvažnijih datuma u povijesti vatrogastva u Podstrani. Predstavnici općine pokazali su iznimno razumijevanje i važnost postojanja javne vatrogasne postrojbe, a što se najbolje očituje kroz sve što je dogovoreno. Do sada nisu imali kolektivni ugovor te čin potpisivanja dobiva još više na važnosti. Značajno je jer je prepoznata važnost vatrogasnog sustava, vatrogasaca i njihove uloge u društvenom, gospodarskom i sigurnosnom okruženju u općini Podstrana. Poslana je i snažna poruka zajedništva, razumijevanja i međusobnog uvažavanja – poručio je Milić.

Istaknuo je kako su novim Kolektivnim ugovorom poboljšana financijsko-materijalnih prava vatrogasaca, a što znači da su plaće usklađene s pravilnikom o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje, koeficijentima složenosti poslova te s materijalnim pravima za državne službenike i namještenike. Ugovorom im se povećavaju i dodatci na plaću, ugovaranje božićnice, regresa, dara za Uskrs, naknade za topli obrok, jubilarne nagrade, darovi za djecu i ostalo.

– Zadovoljan sam što smo, nakon nekoliko mjeseci razgovora, pregovora i usklađivanja, dočekali ovaj dan kada potpisujemo ugovor. Iskoristio bih ovu priliku kako bi se zahvalio na svemu što su u svom radu do sada dali vatrogasci JVP Podstrana, kao i DVD-a Podstrana. Suradnja između njih je na zavidnoj razini, a to ćemo na zadovoljstvo poticati i dalje. Vatrogasci su na usluzi svim žiteljima Podstrane, oni su ‘vojska’ koja je u bilo koje doba dana je spremna reagirati i pomoći – naglasio je Dropuljić.

Kolektivni ugovor potpisat će 18 vatrogasaca JVP-a Podstrana, a u njihovo ime govorio je zapovjednik Marko Bešlić.

– Iznimna čast i zadovoljstvo nam je što smo potpisali ovakav ugovor, on nam jamči sva financijsko-materijalna prava vatrogasaca, počevši od rada nedjeljom, blagdanom i drugih benefita. Ugovor je usklađen sa spomenutim pravilnikom, kojeg je propisao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, a kojeg ovom prilikom pozdravljamo. Zahvaljujemo se i Silvani Aljinović koja je danonoćno radila na ovom ugovoru. Zahvaljujemo se i svim prisutnima koji su itekako zaslužni za ovaj veliki trenutak – poručio je Bešlić, koji smatra da su vatrogasci to zaslužili jer obavljaju posao koji je stresan, odgovoran i human.

Kolege je došao podržati i Nikola Bakota, vatrogasni zapovjednik DVD-a Podstrana, koji razumije važnost ovog trenutka.

– DVD Podstrana je jedan od pokretača osnivanja javne vatrogasne postrojbe, baš zato mogu zahvaliti svima koji su radili na tome da profesionalni vatrogasci dobiju ono što su zaslužili. Naša suradnja će se i dalje nastaviti. Mi uskačemo uvijek kada je potrebno, ljeti imamo pet dobrovoljaca, zimi tri, a tu se možemo zahvaliti načelniku Dropuljiću koji razumije i podupire naš rad. Ovo je velik dan za vatrogastvo u Podstrani – zaključio je vatrogasni zapovjednik sa stražom dugim gotovo četiri desetljeća.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)