Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:18 pm

Split još jednom postaje centar znanstvenih inovacija kao domaćin drugog izdanja hrvatsko-francuskog dana plave tehnologije

Piše N.M.

Split još jednom postaje centar znanstvenih inovacija kao domaćin drugog izdanja hrvatsko-francuskog dana plave tehnologije. 

Svečano otvorene upriličit će se u ponedjeljak  30. listopada s početkom u 9.30 sati  u amfiteatru A01 , na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Otvorenju će nazočiti Nj. E. g. Fabien Fieschi, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, dr. sc. David Matthew Smith, ravnatelj Instituta R. Bošković, prorektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Igor Jerković, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof.dr.sc. Ante Dželalija i dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Matko Erceg.

Događaj organiziraju Ambassade de France en Croatie, Institut Ruđer Bošković, Centar izvrsnosti BioProCro, Kemijsko-tehnološki fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu.

Nakon otvaranja slijede glavne prezentacije na temu obrade algi i algi u gastronomiji. Ove prezentacije vodit će Pi Nyvall Collén iz Omix Group i Jean Paul Cadoret iz Algame koji su vodeći eksperti u svojim područjima.

Sanja Babić s Instituta Ruđer Bošković govorit će o bioaktivnosti jadranskih endemskih makroalgi, dok će Božidar Šantek sa Sveučilišta u Zagrebu objasniti raznolika svojstva i neiskorišten potencijal mikroalgi.

Vrhunac događanja će biti okrugli stol koji će započeti u 12.30 sati pod nazivom ‘Blue Biotech in Croatia’ uz moderatora Marina Roju s Instituta Ruđer Bošković. Ovaj panel ugostit će ugledne znanstvenike i stručnjake: Pi Nyvall Collén, Jean Paul Cadoret, Vida Šimat sa Sveučilišta u Splitu, Božidar Šantek i Ivan Župan sa Sveučilišta u Zadru, koji će raspravljati o perspektivama i razvoju rastućeg sektora morske biotehnologije u Hrvatska.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)