Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
6:34 pm

ZAKLJUČCI EUROPSKOG KONGRESA ‘Obitelj doživljava ideološke udare, moramo je osnažiti želimo li spasiti društvo od propasti’

Piše A. A.

Europski kongres obitelji, međunarodno okupljanje konzervativnih političara, stručnjaka, poslovnih lidera i predstavnika civilnog društva, okupio je u Dubrovniku dvjestotinjak sudionika iz Europe i Amerike u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR) te hrvatskog eurozastupnika Ladislava Ilčića

U dvodnevnom radnom programu raspravljalo se o rješenjima za demografsku krizu i jačanje obitelji kao temelja društva. Kroz nekoliko individualnih govora i kratkih prezentacija te sedam tematskih panela, kongres je obradio ključnu temu obitelji iz demografskog, kulturnog, ekonomskog, obrazovnog, poslovnog, tehnološkog i sigurnosnog ugla.

‘Govornici su redom naglašavali da današnji društveni trendovi potkopavaju koncept obitelji kao temelja društva, što dodatno pojačava identitetsku i demografsku krizu suvremenog zapadnog društva. Potreba političkog i kulturnog establišmenta za preispitivanjem, relativiziranjem i redefiniranjem temeljnih društvenih postulata udarila je ponajprije na obitelji koje osjećaju nedostatak podrške vladajućih struktura u mnogim zemljama te nepravednu zapostavljenost u većini životnih sfera’, kažu iz organizacije. 

S Europskog kongresa obitelji, nadalje navode, poručeno je da obitelji nisu prepreka društvenom napretku, već njegov pokretač i kreativna snaga, kao i to da odgovorne obiteljske politike u nekim državama već znatno doprinose gospodarskom i svakom drugom razvoju. Govornici i sudionici izrazili su želju da se ovakva konferencija održava svake godine s ciljem umrežavanja svih relevantnih političkih i društvenih aktera koji mogu pomoći osnaženju položaja obitelji u Europi i šire.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)