Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:07 pm

‘Mirnim morem’ ponovno jedri 800 djece s invaliditetom, različitim bolestima i u raznim teškim životnim okolnostima

Piše A. A.

U restoranu Spinnaker Marini Kaštela u srijedu, 20. rujna 2023., u 10 sati održat će se predstavljanje projekta ‘Mirno more flota mira’. 

Predstavit će ga Michael Fuchs iz udruge Mirno more, Josip Berket kao domaćin te predstavnici lokalne, regionalne i nacionalne vlasti. Povodom projekta ‘Mirno more’, Marinu Kaštela posjetiti će i Veleposlanik Republike Austrije dr. Josef Markus Wuketich.

‘Ovaj međunarodni, najveći europski socijalno-pedagoški projekt odvija se već 28. godinu u Hrvatskoj. U njemu oko 1000 sudionika – od čega 800 korisnika i 200 volontera – jedri našom obalom i otocima pod zastavom mira. Projekt okuplja djecu iz različitih zemalja, s različitim društvenim pozadinama koje često uključuju invaliditete, boleste i teške životne okolnosti. Kroz tjedan jedrenja i druženja na moru cilj je projekta pružiti korisnicima ugodne i opuštene dane u kojima će sklapati prijateljstva, učiti o prevladavanju predrasuda te izgradnji tolerancije i mira’, ističu organizatori. 

Sudionici su krenuli na jedrenje u subotu iz različitih dalmatinskih marina, a okupljaju se u Marini Kaštela na dva dana kako bi kroz aktivnosti i radionice stekli nova prijateljstva preko socijalnih granica. 

Među 95 posada tu su i četiri organizirane iz Kaštela u sklopu udruge Mirno more, a čine ih djeca iz Doma za djecu ‘Maestral’, korisnici Centra za rehabilitaciju ‘Mir’ – Rudine, korisnici Zavoda za osobe s mentalnim invaliditetom iz Fojnice u Bosni i Hercegovini te ove godine prvi put osobe s Down sindromom – članovi udruge Sindrom Down 21. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)