Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:31 am

GOSTI O NAMA Orsi i Alberto: Putovanje sa psima nije problem, kad poštujete pravila i na uzici nikome ne smetaju

‘Sunce, čisto more, bogata povijesna i kulturna baština, gostoljubivi domaćini. Poželjeli smo ostati zauvijek na otoku Korčuli’, kazali su nam Orsi i Alberto koje smo zatekli na splitskoj Rivi.

Mađarica i Španjolac pristigli su u splitsku trajektnu luku nakon desetodnevnog odmora na jednom od najljepših otoka u Dalmaciji.

– U Splitu nismo nikada ranije bili i velika želja nam je bila nakon Korčula posjetiti Split. Ono što nas je na prvu kupilo je predivna stara gradska jezgra, prepuna znamenitosti, predivnih malih uličica i raskošnih trgova. Na Peristilu smo se fotografirali uz zvonik katedrale i idemo dalje razgledavati – kazali su nam.

Na ljetovanje su poveli svoje ljubimce Lupina i Lizi koji su uživali na otoku.

– Imali smo odličan smještaj na Korčuli, uživali smo mi, ali i naši psi. Nikome nisu smetali, poštivali smo pravila, kao što to radimo u našoj državi. Kada su psi na povodcu, kada skupite za njima, kada se kupaju tamo gdje im je dozvoljeno, nećete imati problema. Pravila treba poštivati, vrlo jednostavno – kazali su nam odgovorni vlasnici dva strpljiva psa koji su odlučili pozirati pred našim objektivom, dok smo ćakulali s parom iz Budimpešte.

Sve ih je oduševilo, osim cijena.

-Šokirani smo koliko je sve skuplje u trgovini u odnosu na Mađarsku. Restorani, barovi i turističke atrakcije su cjenovno prihvatljive i slične drugim turističkim destinacijama. Međutim, hrana u trgovinama je i do 40 posto skuplja. Jedna puna kesa hrane u Mađarskoj je otprilike 20-ak eura, dok sam iste artikle na Korčuli platio između 30 i 40 eura. Jasno nam je da su cijene više zbog turizma, ali smo malo šokirani. Nekoliko deka sira, običnog za sendvič platili smo duplo više nego kod nas. Primijetili smo da je i gorivo skuplje – govore nam naši sugovornici koji su u Hrvatsku došli automobilom.

Ipak, to im nije pokvarilo raspoloženje i ukupni dojam boravka u Hrvatskoj.

– Zaista smo se odmorili, uživali i sigurno ćemo se vratiti u Hrvatsku – zaključili su Orsi i Alberto.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)