Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Studijski posjet alžirske delegacije Splitsko-dalmatinskoj županiji

Piše N.M.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Matea Dorčić ugostila je alžirsku delegaciju tijekom studijskog posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji u organizaciji Centra za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija PAP/RAC.

Povod ovog posjeta je razmjena iskustava u integralnom upravljanju obalnim područjem  i izazovi prilagodbe na klimatske promijene.

Alžirsku delegaciju činili su predstavnici Ministarstava za upravljanje obalom Alžira kao i predstavnici alžirskih regija i gradova.

Pročelnica Dorčić prezentirala je projekt i platformu ‘Pomorsko je dobro’ koji je jedinstven projekt na Mediteranu, zatim Plan upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem Splitsko-dalmatinske županije koji je strateški akt koji je, između ostalog, i okvir za razvojne projekte sufinancirane sredstvima Europske unije. Prezentirane su i Smjernice za unaprjeđenje Plana upravljanja obalnim područjem Splitsko-dalmatinske županije u dijelu erozije plaža izrađene u okviru projekta AdriaClim, zatim modeli upravljanja kroz Koordinacijsko, Savjetodavno i Partnersko vijeće kao i ostali projekti, financiranja i aktivnosti Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.

Uz predstavnike PAP/RAC-a Željku Škaričić i Veriniqu Evers, u posjet je stigao i Raouf Hadj Aissa, predstavnik odjela za bioraznolikost u okviru Ministarstva za očuvanje okoliša Alžirske republike.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)