Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:25 pm

Sportski rujan u Jelsi na otoku Hvaru!

Piše A. A.

Ovaj vikend otoku Hvaru održat će se dva velika i zanimljiva sportska događanja, povezana u zajedničkom humanitarnom cilju. Naime, od 1. rujna do 3. rujna u Jelsi se organizira 9. Međunarodni kup veterana udruga košarkaških veterana ‘Adriatic’ Split te od 2. rujna do 4. rujna u Jelsi, Starom Gradu i Hvaru 2. Maraton dobrote.

‘U Jelsi 3. rujna 2022. pozdravljamo i dočekujemo bicikliste na Pjaci u predvečernjim satima, dijelimo medalje pobjednicima ‘Adriatic cupa’ te će zabava s košarkašima i biciklistima uz Dreamers bend biti zagarantirana’, ističu iz Turističke zajednice Općine Jelsa.

Sportskim aktivnostima za rujan nije kraj. Već 10. rujna 2022. očekuje se i završnica Kupa daljinskog plivanja. Plivački maraton održati će se u Jelšanskoj luci na gradskom kupalištu Lučica – u dužini od 3000 metara i plivat će se u pravcu svjetionika Iga (cca 750 metara) dva kruga! U isto vrijeme održat će se i mini maraton na dužini od 1500 metara. Obje kategorije kreću u isto vrijeme. 

Foto: TZ Općine Jelsa

U subotu, 17. rujna, zaplesat će se na 11. Smotri otočkih Kulturno umjetničkih društava. Gosti će biti folklorna društva, a predstavit će se tradicionalnim plesovima dalmatinskih otoka i priobalja. 

‘Na 3. Festivalu Nordijskog hodanja u suradnji s Hrvatskim savezom za nordijsko hodanje, od 30. rujna do 2. listopada 2022., pridružite nam se u šetnji okolicom Jelse s vodičem koji će vas upoznati s povijesnim, kulturnim i lokalnim pričama, upoznajte kolege hodače iz cijele Hrvatske. A u subotu, 1. listopada, na zajedničkom koncertu na Pjaci svi ćemo skupa zaplesati’, dodaju iz Turističke zajednice.

Detaljan program pojedinih događanja može se pogledati na stranici Visitjelsa.hr.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)