Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:29 pm

11 medalja za Hrvatsku na Mediteranskim igrama sportova na pijesku, igrala se i sjedeća odbojka

Piše A. A.

U grčkom Heraklionu održane su III. Mediteranske igre sportova na pijesku na kojima je sudjelovalo oko 1500 sportaša i sportašica iz 26 država iz sredozemnog okruženja. 

Hrvatsku je u 10 sportova predstavljalo 30 sportaša i 28 sportašica. S osvojenih 11 medalja – dva zlata, četiri srebra i pet bronci – ostvaren je najuspješniji nastup na natjecanju. 

U njegovu su sklopu održani i turniri u sjedećoj odbojci na pijesku na kojima su sudjelovale i hrvatske ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji sudjelovalo je šest reprezentacija, a u ženskoj samo Hrvatska i Slovenija.

Muška reprezentacija u sastavu Nenad Ilibašić, Hrvoje Radoš, Vilijem Kerep i Edvin Zdionica na koncu je osvojila drugo mjesto iza BiH. Djevojke – Andreja Giba, Maja Drobnjaković, Lana Rosić – izgubile su svoj meč od Slovenki osvojivši također srebro.

‘Bio je ovo odličan prikaz jednog relativno novog parasporta na Mediteranskim igrama. Jedan od najbitnijih ciljeva na ovim igrama je postignut, a to je integracija sportaša sa i bez invaliditeta’, kazala je hrvatska reprezentativka Maja Drobnjaković.

Četvrto izdanje Mediteranskih igara na pijesku održat će se 2027. u portugalskim gradovima Lagoa i Portimao.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)