Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:35 am

ONI SU KAO VINO: Splitska Magla u finalu Europskog prvenstva!

Piše D. F.

Vaterpolisti splitske Magle 1975 iz Splita ostvarili su veliki uspjeh. Plasirali su se u finale Europskog veteranskog prvenstva (kategorija 35+ godina) koje se igra u Rimu. Momčad koju čine bivši igrači POŠK-a do nakon drugog mjesta u grupi (pobjede protiv njemačkog Uerdingena 6:5 i španjolskog Real Canoea 8:7 te poraz od mađarske ekipe Hungarian Bulls Blood 12:10) u polufinalu je nakon drame peteraca bila bolja od mađarske ekipe Neptun VSC. Utakica je trajala više od sat i pol vremena, zbog nevremena je prekinuta, a na kraju je Magla slavila s 12:11 (6:6). 

Ulazak Magle u finale ima posebnu dimenziju kada se uzme u obzir da su u Rim otišli bez vratara. Standardni čuvar mreže Ivan Katura ostao je u Splitu zbog bolesti, te je mjesto među vratnicama zauzeo branič Leonard Juras, a u polufinalu je obranio dva peterca. 

U finalu koje se igra u nedjelju Magla će igrati protiv Jadrana iz Herceg Novog.

Sastav Magle: Željko Ivanišević (kapetan), Nikola Gojkov, Petar Trumbić, Marko Pavičić, Tomislav Bosančić, Ivan Pavičić, Dario Mužić, Ivan Rabadan, Marino Franičević, Leonard Juras, Toni Smirčić, te trener Marjan Arapović. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)