Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:33 pm

VELIKA NAGRADA NIZOZEMSKE Verstappen najbolji na domaćoj stazi u Zandvoortu

Bez nekih posebnih iznenađenja protekla je Velika nagrada Nizozemske na stazi Zandvoort, Max Verstappen suvereno je pobijedio i osvojio dodatni bod za najbrži krug te tako povećao prednost pred najbližom pratnjom, Charlesom Leclercom iz Ferrarija i momčadskim kolegom iz Red Bulla Sergiom Perezom na 109 bodova. Teško da ga itko više može ugroziti na putu do obrane šampionske titule jer za tjedan dana slijedi brza Monza, staza na kojoj će Red Bull sasvim sigurno dominirati. 

Ferrarijeva nadanja za ovaj vikend bila su velika. Leclerc i Carlos Sainz startali su s drugog i trećeg mjesta. Makar teoretski crveni bolidi trebali su imati prednost na zavojitom Zandvoortu, no Verstappenu na domaćoj trci nitko nije mogao parirati. 

Ferrari je i u Nizozemskoj imao nekoliko gadnih pogrešaka u boksu. Sainzu su zbrljavili zamjenu guma, Španjolac je potom pod žutom zastavom prešao Alpine Estebana Ocona, a uz to je i penaliziran zbog nesigurnog izlaska iz boksa. Startao je kao treći, a na kraju utrke je bio tek osmi. 

Leclerc, koji je startao iz prvog startnog reda, dovezao se do trećeg mjesta, dok je George Russell, zahvaljujući izmjeni guma pred sam kraj trke dok je po stazi vozio sigurnosni automobil, osvojio drugo mjesto. 

Lewis Hamilton je prije tog posljednjeg ‘restarta’ bio vodeći, no s već istrošenim, tvrđim gumama nije imao nikakve šanse zadržati Verstappena iza sebe. Pretekli su ga i momčadski kolega Russell i Leclerc, sedmerostruki šampion na kraju se morao zadovoljiti tek četvrtim mjestom, što ga je prilično razljutilo. Sainzova kazna promovirala je Pereza na peto mjesto, šesti je bio Fernando Alonso, a sedmi Lando Norris

U poretku konstruktora Red Bull drži čvrsto prvo mjesto s 511 bodova, a do kraja sezone za drugo mjesto će se boriti Ferrari i Mercedes. Momčad iz Maranella ima prednost od 30 bodova, no veliko je pitanje hoće li im to biti dovoljno ako nastave s ovakvim katastrofama. 

Oba vozača Alpinea danas su osvojili bodove. Francuska momčad povećala je tako razliku u odnosu na McLaren na 24 boda.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)