Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:39 am

FOTO/VIDEO Okupili se izvrsni hrvatski jedriličari na rekordnoj regati u Splitu

Piše J. J.

Ovo vikenda Split je bio domaćin Mornar CRO Melges 24 Cupa.

Riječ je o natjecanju koje je pokrenuto prije godinu dana. Kako nam je otkrio Marko Mišura, menadžer klase i predsjednik regatnog odbora, okupili su se entuzijasti jedriličari, među kojima prednjače bivši olimpijci te svjetski i europski prvaci. 

Fotogalerija: CRO Melges 24 Cup | foto: Joško Jaković

‘U roku od godine dana uspjeli smo skupiti impresivne 22 posade koje se natječu i organizirati hrvatski kup koji se ove godine sastoji od šest regata, dosad smo ih odjedrili pet. Za mjesec dana je šesta u Labuda i sedmo državno prvenstvo u Zadru u jedriličarskom klubu Uskok. Postali smo druga najveća flota u svijetu po broju jedrilica – prva je Amerika s 50, a mi smo drugi s 22’, istaknuo je. 

Smatraju kako će ovaj projekt zaživjeti jer je prvi put u Hrvatskoj zaživjela takozvana ‘one design’, odnosno monotip klasa, što pojednostavljeno rečeno znači da su svi brodovi jednaki i da, kako je pojasnio, istovremeno na jednom brodu može jedriti četvero do petero ljudi. 


‘Priča se jako dobro razvija. Ljudi su zainteresirani, svaku regatu imamo sve više jedriličara na startu tako da smo i ove godine ugostili Europski kup u Rovinju gdje je bilo 30 posada, od kojih 15 hrvatskih i 15 inozemnih – iz pet zemalja. Sada smo oborili hrvatski rekord na regati u Mornara gdje je bilo 16 posada. Za mjesec dana u Labuda u vrijeme Mrduje imamo još jedan event, ondje isto očekujemo obaranje rekorda u hrvatskim posadama kao i nastup međunarodnih posada’, naveo je Mišura.

Na Mornar CRO Melges 24 Cupu natjecati se mogu amaterske i profesionalne posade. Evo rezultata prvog dana:

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)