Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:45 pm

SPEKTAKL U SOLINU Luka Plantić među 50 najboljih

Piše M.K.

Velika pobjeda na spektaklu u Solinu 1. rujna nad renomiranim Rynom Liebenbergom iz Južnoafričke Republike, njegov najveći trijumf u karijeri, lansirao je Luku Plantića među 50 najboljih na listama u profesionalnoj supersrednjoj kategoriji do 76,2 kg!

Luka Plantić nakon samo tri službena profesionalna meča rangiran je na 49. mjesto (prije meča bio je na 172. mjestu).

Na munjeviti skok svakako je utjecao i dominantni način kojim je Plantić slomio snažnog Liebenberga prekidom u četvrtoj rundi (prije toga još tri brojanja).

Golemi je to skok u profesionalnoj karijeri našeg olimpijca što mu otvara mogućnost borbi s najboljima na svijetu u supersrednjoj kategoriji i priliku da se vrlo brzo nađe u poziciji izazivača za neku od profi-titula.

Luki je prvi cilj napasti naslov profesionalnog prvaka Europe.

Veliki iskorak napravili su i drugi naši boksači pobjedama u Solinu – nerangirani Damir Plantić u poluteškoj kategoriji trijumfom nad Ukrajincem Serhiijem Ksendzovom zauzeo je mjesto među 200 najboljih poluteškaša (196), a Splićanin Ivan Đuka koji nije bio ni među tisuću profesionalaca u cruiser kategoriji slavljem nad Gruzijcem Aduashvilijem skočio je među prvih 300 (298).

Pobjede u Solinu lansirale su ih prema najboljima.

‘Posebna je to zadovoljština BK Saloni i Solinjanima koji su uložili veliki napor da organiziraju vrhunski boksački spektakl pred svojom publikom. Spektakl u Solinu se pokazao itekako isplativim’, kažu organizatori.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)