Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:22 pm

DAN SPLITSKOG SPORTA: Govor Arsenea Wengera rasplakao Boru Primorca

Piše D. F.

U Hrvatskom domu održana je tradicionalna svečanost povodom Dana splitskog sporta. U organizaciji Splitskog saveza sportova dodijeljeno je nekoliko nagrada. 

– Hvala na ovom priznanju. Uvijek je lijepo kada te doma priznaju. Dobili smo nedavno priznanje i od Hrvatskog olimpijskog odbora. Hajduk će i dalje biti potpora svim splitskim sportašima – rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon što je primio posebno priznanje Splitskog saveza sportova za rezultat juniora ‘bijelih’ u Ligi prvaka mladih. 

Najveće priznanje splitskog sporta, trofej ‘Fabjan Kaliterna’ dobio je Boro Primorac.

– Upoznali smo se u Cannesu, u to vrijeme smo bili dva mlada luda tipa strastvena za nogomet. Prvi smo radili dvije godine u Japanu, a onda 22 u Arsenalu. U Japanu nismo govorili jezik, bilo je smiješnih situacija. Mi smo bili bili više od suradnika. On je vrlo inteligentan čovjek. Izuzetno je lojalan i diskretan. Veliki je zaljubljenik u nogomet, ali jedna od njegovih najvažnijih osobina je ta što voli igrače. Svaki igrač koji je bio kod nas u klubu voli Boru, a igrače ne možeš prevariti. Zna dobro posložiti prioritete i u kratkom roku ocijeniti situaciju. Drago mi je što mu mogu čestitati na zasluženoj nagradi, ali i Hajduku jer to što ste postigli je senzacionalno. Cijenim to što radite, zaslužujete poštovanje. Ostat ćemo prijatelji do kraja života. Najbolje želje za Hajduk i mog prijatelja Boru – rekao je Arsene Wenger o svom dugogodišnjem suradniku za Hajduk Digital. 

Emotivan je bio i Boro Primorac, nije mogao zaustaviti suze.

– Hvala Splitu i Hajduku. Ovo je velika stvar. Poznajem gospodina Kaliternu, ova nagrada je velika stvar. Čestitam mojim suradnicima, predsjedniku, Nadzornom odboru, trenerima, supruzi. Ovo je kolektivni uspjeh. Supruga mi je nakon 14 godina u Londonu rekla, dosta više, idemo u Split. 

Trofej ‘Fabjan Kaliterna’ dobio je i legendarni vaterpolist Milivoj Bebić.

– Hvala svima koji su me predložili. Dosta sam trofeja osvojio, ali ovo mi je jedna od najdražih nagrada – rekao je Bebić.

Nagradu ‘Mihovil Rađa’ za fair play i čestitost u sportu dobio je Nenad Šarić iz šahovskog kluba Mornar.

Posebno priznanje povodom 70. obljetnice osnutka kluba dobio je hrvački klub Split.

Program su vodili Joško Elezović i Anamarija Alebić, a za glazbeni dio zadužena je bila mješovita klapa Filip Dević.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)